Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, basın açıklaması yaptı. “Memur Sen bir davadır. Memur Sen sadece ücret değil ilke sendikacılığıdır” diyen Yıldırım, toplu sözleşme sonrası memura verilen zam oranıyla ilgili eleştirileri yanıtladı.

Yıldırım, “İki günden buyana insafsız eleştirilerde bulunanlara da iki çift lafımız olsun” diye başlayan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimileri istifalar başlayacak, kimileri sendika yara aldı gibi laflarla algı yaparken, kimileri de FETÖ ağzıyla salyalarını akıtarak ağza alınmayacak eleştiriler yapıyor. Bizler zor günlerin sendikacısı olduk. Ülkenin en zor günlerinde biz olduk birçok çağdışı uygulamaları tarihin çöplüğüne attık. Nerede bir mazlum varsa mağdur varsa onun yanında olduk. Nereden nereye geldiğimizi, hangi kazanımları aldığımızı birileri nede çabuk unutuverdi. Yetkili oldukları dönemlerde ne kazanım elde ettiklerini açıklayamayan zavallı sendikacılar bizim başarımızı gölgelemeye kalkışıyorlar. Allah aşkına ne çabuk da cebimize para girmeden bir sonraki aya girdiğimizi unutuyoruz. Önümüzdeki ayda maaş alabilir miyim alamaz mıyım dediğimiz günleri unutuverdi. Bizler milletin sendikacısıyız. 80 Milyonun sorumluluğunu omuzlarında taşıma gibi bir vazifemiz var. Eline Kalemi alıp hakaret ederek şovmenlik yaparak sendikacılık yapamayız. Ülkemiz daha dün bir işgal girişimine maruz kalmışken, savaş kapılarımızı zorlarken sadece para para diyerek şahsımızı düşünemeyiz. Bize memuru sattı diyenlere başkanları vekillik peşinde koştu diyenlere şu soruyu soralım geçmişte sizin başkanlarınız nerede ve ne işle meşgul olmuşlar? Bir soru daha soralım aşağıdaki tabloyu yorumlayın bakalım? Sizin yetkili olduğunuz dönem değil mi?”

ATILAN İMZA HEPİMİZİN

“Bu yetkili sendikaların zamanında enflasyon üstü bir tane anlaşma olmuş mu” diye soran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi eleştirenler önce kendi yaptıklarına bakacak sonra söz söyleyecek. MEMUR-SEN Ailesi olarak Genel Başkanımız Ali Yalçın Bey ve Hizmet Kollarımızın Genel Başkanları azami derecede toplu sözleşme için gayret sarf etmişlerdir. Maaş artışı yönünden tatmin edici bir sonuca ulaşamasak bile toplamda elde ettiğimiz 258 kazanım göz ardı edilmemeli. Kamu Heyetinin 3+3,3+3 teklifine karşılık, 4+3,5 4+5 uzlaşma noktasında Memur-Sen'in verdiği mücadele de göz ardı edilmemeli. Ülke gerçeklerini de göz önüne alarak, muhalif sendikaların ve ülkeyi karıştırmak isteyenlerin gazına da gelmedik gelmeyeceğiz. Bugün imza atılmamış olsaydı, istikrarsızlığa zemin hazırlanmış, içimizdeki ve dışımızdaki leş kargalarına gün doğmuş olacaktı. Bu nedenle; Memur Sen ailesi, ülkesi adına, milleti adına istikrarsızlığı değil, fedakârlığı seçmiş, Genel Başkanlarımız nezdinde imza atılmıştır. Atılan imza hepimizin.”

Editör: TE Bilişim