Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 2014 yerel seçimlerde oy kullanan Eskişehirlilere şahsı ve meclis üyeleri adına teşekkür ederek “Sizleri de hemşehrilerimizin teveccühlerine mazhar olmanızdan dolayı kutluyor ve bundan sonraki çalışmalarımızda başarılar diliyorum” dedi. Adil ve dürüst seçimlerin çağdaş demokrasilerin vazgeçilmezleri olduğunu vurgulayan Büyükerşen, Eskişehir’de, il merkezi, ilce, belde ve köylerde gerçekleştirilen seçimlerin bazı küçük itirazlar dışında normal bir şekilde tamamlanmış olmasından memnun olduğunu söyledi.

3 FARKLI PARTİ

Yapılan seçimlerin sonucunda Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üç farklı partinin temsiliyetini getiren bir tablo ortaya çıkardığını ifade eden Büyükerşen şunları söyledi: “İnancım ve temennim odur ki, farklı partilerin üyelerinden oluşan bu meclis tüm enerjisini parti ve ideoloji farkı gözetmeksizin, bütün vatandaşlarımızın ortak yararları için dostluk ve arkadaşlık duyguları içinde kullanacaktır. Sizler, elbette ki vatandaşlarımızın ihtiyaçları, istekleri ve dileklerini bu çatının altında dile getireceksiniz. Büyükşehir Belediyemizde geçmiş üç dönemde görev almış arkadaşlarımız halkımızın taleplerini iletirken, belediyenin dairelerinde, başkan, şube müdürü ve memurlarımız nezdinde takip etmek ve onların üzerinde baskı oluşturmaktan daima uzak durmuş ve doğrudan bana iletmeyi çok olumlu bir ilke olarak uygulamışlardır. Sizlerin de bu güzel geleneği sürdüreceğinize inanıyorum.

YENİ DÜZENLEMENİN AÇIKLANMASI ZAMAN ALACAK

Yeni kanuni düzenlemenin sonucu olarak bütün görevleri ve olanakları Büyükşehir Belediyemize devredilerek sona erdirilen İl Özel İdaresi’nin taşınır-taşınmaz malları ile borç alacak durumları ve personeli konusunda henüz bir netlik ve nihai belirginlik olmadığı için muhtemelen bazı yanlış uygulamaların dava konusu olması ihtimali vardır. Bu nedenle yeni düzenlemenin Eskişehir’de ortaya çıkarması muhtemel sonuçların açıklanması zaman alacaktır.  Bu süreçte inanıyorum ki bizler, rutin hizmetlerimiz için gündemimizde yer alan konuları uygar Eskişehirlilere yaraşır, tarafsızlık, karşılıklı anlayış ve kardeşlik içinde tartışıp kararlara bağlayacağız. Her halükarda bu çatının altında partizanlığın yer almayacağına inanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.”

Editör: TE Bilişim