Büyükerşen, Meclisi’nde AK Parti grubunun meclise taşıdığı, öğrenci yurdu alanının konut alanına çevrilmesi ve zemin yüksekliği konularını veto etti.

 

Karapınar Mahallesi’nde bulunan, imar planlarında öğrenci yurdu olarak ayrılan ancak sonrasında AK Partili meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu İmar Ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu ile konut alanına çevrilen alanla ilgili plan değişikliği raporu mecliste tartışmalar neden oldu.

 

Yurt alanının konut alanına çevrilmesini içeren 1/5000 ölçekli plan değişikliği ile ilgili rapora AK Partili üyeler kabul oyu verirken, CHP grubu red oyu verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, söz konusu değişikliğin kanuna aykırı olduğunu ifade ederek raporu veto etti. Konuya ilişkin söz alan CHP’li Meclis Üyesi Erdoğan Aydoğmuş, söz konusu değişikliğin mevzuata aykırı olduğunu belirtti. Plan değişikliğinin kamu yararı gözetmediğini ifade eden Aydoğmuş, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Daha sonra söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bu belediye meclisi çalışma yönetmeliğine. aykırı bir şekilde çoğunluktaki arkadaşların isteği ile işleme konan bir rapordur ve bu durum kanuna aykırıdır. Böyle bir usul yoktur” ifadelerini kullandı.  AK Parti Meclis Üyesi Tuncay Köküer ise, yasaya aykırı bir durum olmadığını dile getirerek, “Aykırı olduğunu düşünüyorsanız mahkemeye gitseydiniz” şeklinde konuştu. Son olarak söz alan  Yılmaz Büyükerşen “Raporun kanuna ve usule aykırı olduğuna inanıyorum, kabul etmem mümkün değil” diyerek raporu veto etti.

 

İKİNCİ VETO ZEMİN YÜKSEKLİĞİNE

 

Mecliste ikinci kez vetoya neden olan konu ise, imar planı değişikliği oldu. Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerin uygulama imar planı plan notları revizyonu çerçevesinde binaların zemin yüksekliğinin tepebaşında 2.20, odunpazarında ise 2.70 metre olarak öngörülmesine ilişkin konuşan Yılmaz Büyükerşen yüksekliğin her iki belediye için de 2.20 olması gerektiğini ifade etti. Büyükerşen 2.70 metre yüksekliğin fazla olduğunu, binaların zemin katlarında otopark yapmak yerine buraların da daire yapıldığını ifade ederek yüksekliğin azaltılması gerektiğini belirtti. Zemin katlara mutlaka otopark yapılması gerektiğine dikkat çeken Büyükersen sonrasında yaşanan park sıkıntıları nedeniyle kapalı otopark yapılmasının istendiğini bunun doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi. İlçe belediye başkanlarına seslenen Büyükerşen, “Katiyen yapmayın, buna şiddetle karşıyım, başak türlü otopark sorununu çözemeyiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim