Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleştirildi.
 Meclis, gündem öncesi söz alan AK Partili Hamdi Karakuş’un soru önergesiyle başladı. Karakuş, Başkan Büyükerşen'e bayramda İstanbul'daki gibi toplu taşımada indirim olup olmayacağını sordu.
Büyükerşen de tramvay ve otobüslerin serbest taşıma dolayısıyla zaten zarar ettiğini belirterek böyle bir indirim uygulanmayacağını söyledi. Mecliste ayrıca Halit Şahin'e ait 3 adet Osmanlı Kayığının 1 adedinin kârının tamamı Şahin'e kalanının kendi kaptanlarıyla çalıştırılmak ve kârının ise 3’te 2’sinin Şahin'e verilmesi şartıyla Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanmasını teklifini reddeden komisyon raporu oyçokluğuyla kabul edildi.
Başkan Büyükerşen komisyon başkanına reddin gereğini sordu. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Önder, bunun bağış olmadığını belediyeye iş teklif edildiğini belirtti. CHP'li üyeler ise burada kamu yararı görüldüğü için kayıkların alınması gerektiğini savundu.
 Öte yandan Yenikent Mahallesi’nde bulunan bir alanın pazar yeri olarak ayrılması konusu da tartışmalara neden oldu.  Komisyondan oy birliği ile ilgili gelen konu ile ilgili söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “ Bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum. Belki CHP’li arkadaşlarımı etkilerim” dedi.
İmar planında pazar yeri olarak ayrılan alanın belediye imar alanı olarak değiştirilmesini talep eden Kurt, “ Bu planda Pazar yerinin nereye konulacağı belli değil.  Bizler pazar yerini kaldıralım demiyoruz. Bu alan belediye hizmet alanı olarak geçsin ki bizler Pazar yeri yaptığımız zaman da üzerine de kültür tesisleri yapabilelim” açıklamasında bulundu.
AK Partili Mustafa Birsen ise CHP’li Meclis Üyeleri’nin de konuyu kendilerinin gibi anladığını kaydederek, bunun tartışılacak bir yanının olmadığını ifade etti.
AK Partili Tuncer Köküer de yaptığı açıklamada, planlar da Pazar yeri yerine belediye hizmet alanı olarak değiştirildiği takdir de her şeyi kapsayacağını belirtti.  Böyle olursa bu alana otel de yapılabilir örneğini gösteren Köküer,“  Pazar yerleri daha önce Tepebaşı’nda Çamlıca’ya da yapıldı, üstünü de belediye hizmet alanı yaptılar.  Burası pazar yeri olarak kalsın, Pazar yapıldığı zaman üstüne istediğinizi yapın” ifadelerine yer verdi.
AK Partili Meclis Üyesi Tuncer Köküer’in haklı olduğunu aktaran Büyükerşen, Kurt’a yönelik “ Ya kardeşim usul böyle.  Tuncer haklı.” diye kaydetti.
Uzun tartışmaların ardından oy birliği ile gelen madde Kazım Kurt’un ret oyu sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim