Sağlık Sen Eskişehir Şubesi, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önünde Çanakkale Şehitleri için helva dağıttı.

Burada basın açıklaması yapan Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Çanakkale Zaferi, bir milletin bağımsızlık mücadelesinin 104 yıllık tarihidir. 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi kahraman Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanıdır” dedi.

Çanakkale, umudun bittiği yerde imanın; gücün tükendiği yerde azmin; silahın olmadığı yerde yüreğin her türlü olumsuzluğu yenebileceğinin ispatı olduğunu ifade eden Köksal şunları söyledi:

“Çanakkale bir varoluş, Çanakkale büyük bir mücadele ve büyük bir fedakârlık örneğidir. Çanakkale günümüzde dahi mazlum milletlerin ve devletlerin ümit ışığı, birlik ve beraberliğimizin en büyük nişanesidir.

Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır.

 Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerimizle bugün burada şehitlerimiz adına Kıymetli Eskişehir Halkına ve Üyelerimize Helva ikramında bulanacağız. Bir kez daha Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılını kutluyor, bu mukaddes toprakları bize vatan eden tüm şehitlerimizi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve şükranla yâd ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim