2018-2019 öğretim yılının 2. Dönemi başlaması nedeniyle Eğitim Sen, Nakliyat İşçilerine destek ve işçi çocuklarının dayanışma adı altında Hilton önünde basın açıklaması yapmak istedi. Emniyet güçlerinin izin vermemesi üzerine otelin bulunduğu sokağın başında açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Reysaş işverenine seslenerek, “TÜVTÜRK işçilerinin çocuklarını düşünün” dedi.

Basın açıklamasına izin vermeyen emniyet güçlerini de kınayan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Altan, “En son yaşadığımız ekonomik krizde de gördük ki sermayeye başta vergi kolaylıkları olmak üzere her türlü kolaylığı sağlayan iktidar iş asgari ücrete, işçiye, emekliye ve kamu emekçilerine gelince 1 liranın dahi hesabını yapmaktadır. Şimdi buradan soruyorum: Bu gün Eskişehir’de binlerce öğrenci okullara heyecanla koşarak giderek onların velileri aynı şevk ve arzuya sahipler mi? Çocuğuna 1 lira dahi okul harçlığı veremeyen insanlar bu ülkede ne kadar mutlu olabilirler ki” diye sordu?

TÜVTÜRK Reysaş işçilerin temel kavgasının ekmeğini büyütme kavgası değil mi diye soran Alkan şunları söyledi:

“76 günden beri direnen bu arkadaşlarımızın temel mücadele çocuklarına daha güzel bir gelecek sağlamak değil midir? Emek düşmanlığının en zalim uygulamasını gösteren Reysaş patronları size el insaf diyoruz.  İleri demokrasinin yaşandığı ülkemizde TÜVTÜRK işçisinin düştüğü bu durum herkese bazı sonuçlar çıkartmalıdır. Tek seçeneğimiz birleşmektir.”

Editör: TE Bilişim