Saadet Partisi İl Sekreteri Yaşar Saylısoy, ülkemizde Soma ilçemizde kaybedilen yüzlerce insanımıza ağladığını belirterek Karaelmasa bulanmış yüzleriyle çalışan insanların acısı hem düştüğü yeri hem de milyonların yüreğini yaktığını söyledi.

Soma’da ‘elim hadisenin herkesin ortak acısı olduğunu vurgulayan Saylısoy, “Her olayın ardından her  kes kendi  meşrebine  göre konuşacak  ve  yazacaktır. Belki çok  sesliliğin  gereği  budur. Ancak çok seslilik acının  istismar  edilmesi anlamına gelmez ve  gelmemelidir. Normal şartlarda  birbirimizle çatışmayı  marifet  bilirken acılar  karşısında kenetlenebilmemiz  manevi  değerlerimize bağlılığımızın sürüyor  olması bakımından sevindiricidir. Çünkü  acılar  paylaşıldıkça  azalır,  sevinçler  paylaşıldıkça artar” dedi.

Acılar karşısında dayanışma ve kenetlenme olmasa bu acılara dayanmanın daha da zorlaşacağını vurgulayan SP İl Sekreteri Yaşar Saylısoy şunları söyledi: “Acıların  ilacı paylaşmak  kadar ,  sabır  ve  zamandır.  Ama yenilerinin yaşanmaması  içinde,  bu olayların  unutulmaması gerekiyor. Yaşanan  acıların  kısa zamanda unutulması,  yeni  acıların  yaşanmaması için, atılması gereken adımların ve alınması gereken tedbirleri  engeller. Bu ise payımıza hep acı ve  gözyaşı  düşeceği  anlamına gelir. Madencilik  sektöründe ; Madencilik alanında  gelişmiş  ülkelerde  uygulanan standartların  ülkemizde de  uygulanması ;  Sektördeki iş  sağlığı  ve  iş  güvenliğini artırmak ve kazaları önlemek  için iş güvenliği kültürünü oluşturma faaliyetlere öncelik  verilmesi,  iş sağlığı ve  güvenliği  hizmetleri yaygınlaştırılmalı , sektörün ihtiyacını  karşılayacak nitelikte iş güvenliği uzmanları yetiştirilmelidir.”

 
Editör: TE Bilişim