Anayasal haklarını kullanarak Nakliyat İş'e üye olan Reysaş Araç Muayene İstasyonlarından atılan 15 üyenin mücadelesi,   devam ediyor.

Yapılan açıklama şöyle; "Yağmur, kar, kış, soğuk demeden direnişi devam ettiren üyelerimize Konya’da örgütlü olduğumuz Nakliyat Ambarlarında çalışan işyeri temsilcilerimiz ve Eskişehir’de sendikamızın örgütlü olduğu Sarp Lojistik işyeri temsilcileri dayanışma ziyaretinde bulundular.

Ziyarette açıklama yapan İşyeri temsilcilerimiz işi ekmeği ve sendikası için mücadele eden Reysaş işçileri ile dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, işverenin işçi, sendika düşmanlığını kabul etmediklerini belirttiler. Sendikaya üye olmanın anayasa ile güvence altına alındığını ancak Reysaş işvereninin anayasayı ve yasaları tanımayarak sadece sendikaya üye oldukları için 15 işçiyi işten attığını belirterek,İşverenin bu hak hukuk tanımaz tavrını ve üyelere yönelik baskı ve tehditlerini protesto ettiklerini söylediler. Reysaş işçisinin sadece ekmeğine, geleceğine, anayasal haklarına sahip çıktığını ve bu haklarını alıncaya kadar da mücadelenin direnişin devam edeceğini kendilerinin de her türlü dayanışmaya hazır olduklarını belirttiler.

Ayrıca kendi işyerlerindeki örgütlenme süreçlerini ve deneyimlerini anlatan işyeri temsilcilerimiz hep birlikte kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini belirttiler. Birlikte yapılan sohbetin ardından ziyaret sona erdi.  

Editör: TE Bilişim