Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Atatürk'e hakaret eden Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Azmi Kerman, “Özür dilemeli ve istifa etmeli” dedi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kerman, “Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Mart 1924 tarihinde bizzat Atatürk tarafından kurulmuştur. Başkanlığın görevi ise, dini inanç ve ibadetle ilgili işleri yürütmek ve toplumu aydınlatmaktır. Atatürk tarafından kurulan bir kurumun başkanı ’10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe kenefe gidin’ diyebilecek kadar alçalan akli, vicdani, insani ve milli melekelerden yoksun şaibeli bir şahsı evinde ziyaret ederek ona hediyeler vermiştir” dedi.

Kerman, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türk milletinin en duyarlı olduğu zamanda, büyük Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılında yapılan bu ziyaret son derece üzücü ve düşündürücü olmuştur. Diyanet İşleri Başkanı daha önce de ‘imamlar siyaset yapsın’ diyerek yüce din duygularını siyasete alet etme niyetini açıkça ifade etmişti. Ülkemizin ve toplumun duyarlı olduğu bu dönemde Atatürk düşmanı, ilişkileri ve kişiliği şaibeli bir kişinin Diyanet İşleri Başkanı tarafından ziyaret edilmesi kabul edilemez. Bu ziyaret Türk toplumunu derinden yaralamıştır. Bu gelişmelerden sonra bizzat Atatürk tarafından kurulan bir kurumun başındaki Diyanet İşleri Başkanını Atatürk’e yürekten bağlı Türk milletinden özür dilemeye ve istifaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim