Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Sülahi Özalp,  elektrik kayıp kaçak bedelinin geri alınması ile ilgili yeni dolandırıcıların türediğini belirterek vatandaşı uyardı.

Elektrik kayıp kaçak bedelinin geri alınması ile ilgili  son günlerde telefonla arayarak vatandaşları kandırdıklarını  belirterek tüketicileri bu konuda uyardı.

Özalp, dolandırıcıların, telefonlarla tüketicileri arayıp kaçak kayıt alacakları ile yanıltıp kandırarak mağdur ettiklerini söyledi. "Tüketicileri, şu kadar kaçak kayıttan alacağınız var, paranız yatırılacak deyip kredi kartını numarasını istiyorlar, veya boş dilekçi ile alacakları ile ilgili imza alıp mağdur ediyorlar" diyen TÜKODER Şube Başkanı Sülahi Özal, tüketicilerin tüketici derneklerine, Hakem heyetine ve baronun yetki verdiği avukatların dışında kimseye inanmamalarını istedi.

İzleyecekleri yol ile hukuk komisyonu oluşturduklarını belirten Özalp şunları söyledi:

"Yargıtay’ın kararını inceliyorlar nasıl bir yol izlenecek bunu belirleyecekler. Ne kadar para alınacağını ne kadar kesinti var, faturalara ne kadar yansıdı bunları belirlenmesi lazım.

1  Tüketiciler aldanmasınlar, biraz sabretsinler, yol izlenecek. Hakem heyetlerine intikal etmeden çözülmesini istiyoruz."

Editör: TE Bilişim