Memur Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman DP İl Başkanı Hüseyin Özcan'ın, "65 yaş üstü yaşlılara yardımları din görevlileri yapsın" açıklamasında tepki gösterdi. Karaman, "Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan’ı din görevlilerimiz için ifade ettiği  yakışıksız sözleri için şiddetle kınıyorum.

Türkiye’yi yönetmeye talip oldukları iddiasıyla siyaset yapan biri nasıl olurdu kamuda hizmet veren bir grup kamu görevlisini aşağılamak maksatlı ifadeler kullanabilir. Din görevlilerini diğer kamu görevlileriyle karşı karşıya getirmek hedefi güttüğü görülen ifadelerden ne gibi bir çıkar ummaktadır

Kamu çalışanları arasında meydana getirmek istedikleri  karşı karşıya gelişten kaynaklı olarak kamu çalışma hayatında bozulacak iç ve iş huzurunun zararını hep birlikte çekeceğimizi görmüyor mu? Kaldı ki din görevlisi pek çok arkadaşımız kaymakamlıklarımız bünyesinde ve gözetiminde oluşturulan vefa gruplarında fedakarca çalışmalarını da yürütüyorlar.

Şahsen bu üslup ve açıklamayı şu günlerde dikkat çekerek takipçi kazanayım derdinde olan kendini bilmezlerin yaptığından farklı görmüyorum. Demokrat partide il başkanı olmak demokrat olmayı sağlamıyor, fikir ve izan sahibi kılmıyor.

İlk mitingini Çifteler’de yapan Adnan Menderes’inde kendi mirasını taşıma iddiasındaki bir partinin il başkanı tarafından sarfedilen bu densizlikten dolayı kemiklerinin sızladığına inanıyorum.

Hüseyin Özcan’ı din görevlileri başta olmak üzere tüm kamu görevlilerini üzen bu yakışıksız değerlendirmesini düzeltmesini bekliyor ve özür dilemeye davet ediyorum."

Editör: TE Bilişim