Eskişehir Bilecik Eczacılar Odası Başkanı Ecz Metin Kamış, eczanelere yönelik maske ve dezenfektan satışı ile ilgili kesilen cezalara karşı çıktıklarını belirtti. 

Maske ve dezenfektan ürünlerinin fiyatlarının bu süreçteki artış sebeplerinin eczaneler olmadığını kaydeden Kamış, " Zorlu salgın dönemini yaşadığımız şu günlerde ülkemizdeki sağlık sisteminin vazgeçilmez bir parçası olan eczanelere yönelik maske ve dezenfektan satışı ile ilgili kesilen cezalara kesinlikle karşı çıkıyoruz.

Maske ve dezenfektan ürünlerinin fiyatlarının bu süreçteki artış sebeplerinin eczaneler olmadığını her platformda dile getirdik ve getiriyoruz.

Böylesi bir salgınla mücadelede özveriyle görevini yerine getiren biz eczacıların yüksek fiyatla maske satışı yaptığını söylemek abesle iştigaldir.Mesleğimizin gereği olduğu için dile getirmekten sakındığımız; 7 gün 24 saat görev başında olmamız, bulaş riskinde en yüksek gurupta olduğumuz halde mevcut düzenden çalışmaya devam etmemiz,insan sağlığını en ön planda tutma anlayışımızın yanında bu tür ithamlar bizleri derinden yaralamıştır.

Hangi yolla nasıl imal edildiği ve satıldığı belli olmayan maske satış noktalarının denetlenmesi yerine birinci basamak sağlık kuruluşu olan eczanelerin denetlenmesi ise sözün bittiği yerdir.

Eczacılarımızı kamuoyunu nezdinde küçük düşüren,itibarını zedeleyen bu uygulamanın Eskişehir Bilecik Eczacı Odası olarak karşısındayız ve eczacılarımızın yanındayız"dedi.

Editör: TE Bilişim