19 Mayıs 1919’da Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan bağımsızlık mücadelemiz, düşman çizmesi altında ezilmeyi kabul etmeyen ve esareti reddeden milletimizin yüzyıla damga vurmuş direnişidir.

Bu direnişin sonraki adımlarında, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının önderliğinde Havza Genelgesi ile her şeyini kaybetmek üzere olan milletimize çağrı yapılmıştır.  Ardından Amasya Genelgesi’nde ilk kez ulusal egemenlik kavramıyla işaret verilmiş, sonrasında Erzurum Kongresi ile manda ve himaye reddedilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk Kurultayımız kabul ettiğimiz Sivas Kongresi ile mücadelenin vatan sathına yayıldığı ilan edilmiştir. 1919 yılının son 6 ayında yaşanan bu dönüm noktaları, yok edilmek istenen bir milleti tekrar ayağa kaldırmanın ilk aşamasıdır.

Bu sürecin sonunda, Anadolu’nun merkezinde yer alan Ankara’da Cumhuriyetimizin ilk tohumları atılmış; 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi açılarak, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ve millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün yer almadığı tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Ve dünyada eşi olmayan bir şekilde, Ulusal Egemenlik Bayramı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Cumhuriyeti gençlere emanet eden Atatürk, ulusal egemenlik bayramını da çocuklara armağan ederek, genç Cumhuriyeti genç nesillerle geleceğe taşımıştır.

Bugün, 23 Nisan’ın 104. yıl dönümünde, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz.

31 Mart Yerel Seçimlerinden halkın büyük desteği ve teveccühüyle Türkiye’nin birinci partisi olarak çıkan partimiz, üstlendiği büyük sorumluluğun gereklerini yerel yönetimleriyle her kentte, partimizin her kademesiyle Türkiye’nin her bir köşesinde kararlılıkla yerine getirecektir.

Veteriner hekimlerin özlük hakları iyileştirilmeli Veteriner hekimlerin özlük hakları iyileştirilmeli

Bizlere güvenen milletimize söz veriyoruz,

Kuruluş ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye siyaseti için yeni bir dönemin başladığı bu yeni dönemde, ulusal egemenliğin ve halk iradesinin tartışmasız biçimde tecelli ettiği ve korunduğu düzeni kurma ve koruma görevini mutlaka yerine getirecektir.

Biliyoruz ki,

Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesidir.

Meclisimiz milletin meclisidir.

Ülkemiz gençlere emanettir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutluyor, kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına; Cumhuriyetimizin ve ülkemizin dününü, bugünlerini ve yarınlarını var eden kurucu iradeye şükranlarımızı sunuyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM