Bazı  basın ve yayın organlarında, öğretmen, polis, hemşire ve imamların ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceğini ifade eden haberler son zamanlarda sık sık çıktığını belirten  Türk Kültür Sanat Sen Eskişehir İl Temsilcisi Şaban Billor, bütün memurlarımızın kanayan yarası olduğunu söyledi.

3600 ek gösterge düzenlemeleri konusunda  kapsam içerisinde olan bazı memurların sevinirken ek gösterge alamayacak olan memurların ise hayal kırıklığı yaşanmasına neden olduğunu ifade eden Billor şunları söyledi:   

“Mevcut ek gösterge düzenlemesi, kendi içinde tutarsızlıklar ve adaletsizlikler içermektedir. Bu nedenle zaten revizyona muhtaç bir durumdadır. Bu bakımdan ek gösterge sorunu yalnızca belli unvanlardaki kamu görevlilerinin değil bütün memurlarımızın kanayan yarasıdır.

Türk Kültür Sanat -Sen olarak yıllardır, kamu görevlilerinin emeklilik sorunlarının başında ek gösterge uygulamasının eksikliğinden kaynaklı sorunların geldiğini ifade etmekteyiz. Dolayısıyla ek gösterge rakamlarının bir an önce detaylı bir çalışma yapılarak hiyerarşik düzene göre yeniden belirlenmesi, ek gösterge alamayan personelin de bu uygulamadan faydalanmasının sağlanması, bütün memurların emekli maaşları için son derece önemlidir. “

Editör: TE Bilişim