Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde 21 Ekim Cumartesi Günü ’Benim Kedilerim’ adlı resim sergisi açmaya hazırlanan Gürbüz Doğan Ekşioğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Kurt, Ekşioğlu ve Kula bir süre sohbet etti. Odunpazarı Belediyesi’nin yaptığı sanatsal çalışmalarla Eskişehir’de sanatın gelişimine destek olduğunu belirten Gürbüz Doğan Ekşioğlu, "Odunpazarı Belediyesi’nin sanat çalışmalarını yakından takip ediyorum. Eskişehirli sanatseverlerle de Odunpazarı Belediyesi’nin Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde açacağımız ’Benim Kedilerim’ resim sergimde bir araya geleceğiz. Odunpazarı Belediyesi ve Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a bana verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Odunpazarı’nda iddialı sanatsal etkinliklerine imza attıklarını belirten Başkan Kurt, Odunpazarı’nın artık sanatın şölen alanı olduğunu kaydetti. Başkan Kurt, “20. yüzyılın en önemli sanatçılarından Salvador Dali’nin eserlerinin sergilendiği Salvador Dali/ Zodyak-Pantagruel, Hanefi Yeter’in Ahval adlı resim ve heykel sergisi, Suluboya Günleri ve Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Çalıştayı ile Uluslararası Cam Festivali’ne katılan sanatçıların yaptığı eserlerden sonra Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun ’Benim Kedilerim’ adlı resim sergisi sergilenecek. Hem estetiği hem anlamı hem de mizahı öne çıkararak, kendini var eden Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nu en önemli temalarından olan kedileriyle konuk etmek, sanat şölenimizi daha da şenlendirecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim