Hizmet – İş Sendikası Eskişehir İl Başkanlığı   Covid-19 sebebiyle ertelediğimiz Temsilciler toplantısını Öğretmen Evinde gerçekleştirdi. Toplantıya Eğitim ve Sosyal İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin ve iş yeri sendika temsilcileri katıldı.

İçinden geçtiğimiz koronavirüs sürecinin en az hasarla atlatılması nedeniyle gayret gösteren başta sağlık çalışanları  olmak üzere tüm emekçilere teşekkür eden, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin; “Pandemi sürecinde belediye çalışanlarımız, KYK ve Aile, Sosyal Hizmetler bünyesinde görev yapan çalışanlarımız, sağlık çalışanlarımız ve tüm emekçilerimize şükranlarımızı sunuyorum.  HİZMET-İŞ Sendikası olarak emekçilerimize desteğimizi aksatmadık. Üyemiz olsun olmasın tüm emekçilerimizin sıkıntılarını gerekli makamlara ilettik. 42 yıldır yaptığımız gibi çatışmadan ve kaostan uzak durarak çözüm odaklı bir yol izledik. Sizlerde bizlerin temsilcileri olarak bu dönemde yanımızda oldunuz. Hepinize destekleriniz ve toplantıya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hizmet – İş Sendikası Eskişehir İl Başkanı Ayşegül DURUR’ da 696 sayılı KHK ile kadro alan işçilerin, yaklaşık 2 yıldır serbest toplu pazarlık hakkını kullanmak için sabırla beklediklerini dile getirirken, “Yeni toplu sözleşme sürecinin başlaması  ve emekçi işçilerimizin haklarına kavuşmasını bekliyoruz. Yerel yönetimler için 30.06.2020 –Diğer kamu kurum emekçi işçilerimiz için ise 31.10.2020 tarihi olarak belirtilen TİS sürecinin bir an önce gelmesini,toplu sözleşmesini bekleyen yüzbinlerce emekçi kardeşlerimizin artık yüzlerinin gülmesini istiyoruz.

Hak-işle Başlayan kadro mücadelemizin zaferle sonuçlanmasını göz önünde bulundurularak TİS’lerimiz içinde aynı mücadelenin verileceği hususunda hiç endişeniz olmasın, hakkımıza en kısa zamanda kavuşup, TİS’ lerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Artık sözleşme zamanı diyoruz." Dedi.

     Hak-İş olarak, ‘’Kıdem Tazminatının, istisnasız her bir çalışan için güvence altına alınarak, haksızlıkların, adaletsizliklerin yaşanmayacağı bir sistemin geliştirilmesi ve çalışanlar lehine çözüm arayışları içinde olduklarını ‘’ dile getirdi.

Editör: TE Bilişim