13 Aralık 1980 yılında 12 Eylül darbecileri tarafından 17 yaşında idam edilen Erdal Eren Eskişehirli Emek Gençliği Emek Partisi’nde düzenlediği etkinlik sonrası bir yürüyüş gerçekleştirerek Erdal Eren’i andı.

Parti binasında yapılan “Oğlunuz Erdal” adlı belgesel gösterimi yapıldı. Daha sonra Doktorlar Caddesi başında bir araya gelen Emek Gençliği Adalar’a kadar bir yürüyüş yaptı.

Burada Eskişehir Emek Gençliği olarak yapılan açıklamada, Erdal’ı anmanın, onun mücadelesini sahiplenmenin ve yürütmenin büyük bir anlamı olduğu vurgulandı. Burjuvazinin kendi varlığını ve geleceğini garanti altına almak için hep gençliği hedef alındığını, Erdal’ın 12 Eylül günlerinde simgeleşmesinin önemi burada olduğunu vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“12 Eylül darbesi esas olarak işçi sınıfının örgütlerine yapılmıştır, işçi sınıfının mücadelesini ezip geçmek üzere yapılmıştır. Burjuvazinin toplumu yeniden şekillendirme çabasına giriştiği o günlerde Erdal, kurtuluşunu işçi sınıfının kurtuluşuna bağlamış genç bir militan olarak idam sehpasına yollandı.

Her ne kadar baskıyla, gerici politikalarıyla üstümüze gelmeye çalışsalarda onların karşısında binlerce Erdal vardır artık. ‘Bir gün mutlaka sizin yerinizde halkımız olacak, sizi ve koruduğunuz düzeni yargılayacak ve doğru kararı verecektir’ diyen Erdal Eren. Türkiye gençliği, sermaye politikalarına yedeklenmeyecektir. Erdal eren’in mirası tüm gençliği mücadele etmeye ve bu düzenin karşısına dikilmeye örgütlenmeye çağırıyor.”

Editör: TE Bilişim