7 Ekim’de yapılacak olan Eskişehir Ticaret Odası seçimine başkan adayı olan Ayhan Sezer ve ekibi seçim irtibat bürosunu törenle açtı.

Büro açılışında konuşan ETO Başkan adayı Ayhan Sezer, “Eskişehir için ETO için sevdamıza içimizdeki ateşi her türlü heyecanımızı ortaya koyarak aday olduk. Sizlerden aldığımız güçle çok güzel hizmetler yapıp Eskişehir ticaret hayatına ivme kazandırıp ilkleri yapmak için aday olduk” dedi.

Eskişehir’in Türkiye'nin en güzel coğrafyasında ve en güzel yerine konumlandırılmış bir şehir olduğunu vurgulayan meslek gruplarının sorunlarını dile getirdi.

Sezer şunları söyledi:

“Eskişehir ekonomisini büyütmek için hep beraber çalışacağız

Eskişehir ticareti ülkede 36, Eskişehir'in ekonomisi 20. sırada. İşte biz bunun Eskişehir'e yakışan bir tabloyu çıkarmak için ilk 10 ekonomiye sokmak için yola koyduk. Bizim projelerimize ihtiyacımıza var, kadrolarımıza ihtiyacı var büyümeye ihtiyacı var. Kalkınması için tüm Eskişehir'in bize ve ekibimize ihtiyacı var. Bizim projelerimizin hepsi ayağı yere basan, uygulanabilir küçük ve orta ölçekli işletmeleri değer katmak için Eskişehir'de küçük ve orta ölçekli özellikle çarşı mağazaları, inşaat mobilya... Her projemiz Eskişehir'i kalkındırmaya zenginleştirmeye ele ele vermeye hazırız.

Yola çıktığımızda çarşı mağazalığı artık durgunlaştı. Bunun için proje gerçekleştirmek gerekiyor. Bir çok esnafımız kan ağlıyor, para kazanamamaktan yakınıyor. Çarşının içi girilemiyor, alış veriş yapılmıyor. Bizim projelerimizle her yılın dönemlerinde her özel günde ve Eskişehir'in okulların açılımında yılbaşında bayramında bu günlerde festivallerle etkinliklerle çarşı mağazalığını gelir düzeyini arttırmak dışarıdan alış veriş için gelecek turistlerle Eskişehir ekonomisini ve çarşıda büyütmek istiyoruz.

Eskişehir'e çarşı merkezde muhakkak çarşı mağazalığını cadde mağazalığını büyüteceğiz. Tüm çarşıyı gezerek yapılması istenen bizden beklenenleri toplayıp, dışarıdan alış veriş yapmak isteyen dışarıdan insan getirip para kazandırmak zorundayız.

Teknik sanayimiz var, bilgi birikimi sosyal yönüyle teknik sanayi beklentiyi veremiyor.Burada üretim yapan işletmeler ulusal ve uluslararası pazara çıkıp Türkiye'ye ve Eskişehir'e döviz getirmesi gerekiyor. Bu küçük ve ortak işletmeleri mutlaka ulusal ve uluslararası pazara çıkartması gerekir. Çıkartmaması halinde gidip gelip ziyaret yaparak döviz ve para girdisi sağlayamayız. Ürettiği malları para yapan para kazanan işletmeler hale getirmek zorundayız. Bizim ekibimiz bunu yapacaktır.

Finans ve kredi en elzem konulardan bir tanesi. Üye arkadaşlarımız şu an kredi ve finans olayında büyük sıkıntı çekiyorlar. Kısa vadeli kredi bulamadığı kapısına icra ile yüz yüze kalıyor. ETO olarak biz seçildiğimiz halde banka ve finans kurumlarıyla görüşerek en hesaplı en uzun faizi en düşük şekilde krediyi bizim ekibimiz yapacak ve hizmete sunacaktır.

Eskişehir'in en büyük sorunlardan bir tanesi birlik ve beraberliği ortaklığı genişletemedi. Eskişehir'in bir çok markası dışarıdan gelenler tarafında alındı ve şehir dışına çıkartıldı. Eskişehir'in bu değerlerini birlik ve beraberlik içinde davranabilseydik bu para Eskişehir'de kalacaktı. Bir çok değerimizi kaybettik.

Seçimi kazandığımız halde değerlerimizi ve Eskişehir ekonomisine sahip çıkarak ortak akılda buluşup bir ortalık kültür içinde birlik içinde neler yapabiliriz buna kafa yoracağız,  16 500 üyemizin gücünü karşı tarafa yansıtmalıyız. Sağlık sektörü ile anlaşmalı (bir anlaşması yok) turizm anlamında bir projesi yok. ETO gününü kurtarma, resim sergisi açmak, diksiyon kursu açmakla ilgileniyor.

Eskişehir ekonomisi küçülüyor. Ortak alımlarla ETO üyeleri her türlü hizmeti sunacağız. Eskişehir'de akaryakıttan iletişimden turizm işletmesine, sağlıktan toplu alımlara yüzde 10 ile 30'a kadar indirimler ekonomik anlamda katkı sağlanacağız. Ortak kültür ortak hareketlilik sahaya yansıtmakla bunu sağlayacağız. Eskişehir bizimle beraber girişimci olmanın, her türlü katkı sağlamanın amatör ruhla profesyonel çalışma bizim ekimizle sağlanacak.

İnşaat sektörü Eskişehir'in yıldızı haline gelecek. İnşaat sektörü şuan firma şehir dışına ya da kapatma noktasına geldi. ETO olarak tüm üyelerimizin inşaat sektörünün tüm üyelerimizin yanında olacağız.

Eskişehir ilk 4 yılda ilk 10 ekonomi içine sokup, ticaret sıralamamızı ilk 12 'de sokmamızı ve zenginliğimizi bizimle ekibimizle sağlayacağız.

Mobilya sektörünün sorunlarını iyi bilen biziz. Kaybettiğimiz pazarı tekrar Eskişehir'e getirmemiz için elimizde geleni yapacağız. Girişimleri yaparak Eskişehir'i tekrar mobilya üretimini Türkiye'de 1 numara yapacağız. Eskişehir'de mobilya üretimi çok kötü durumda. Sadece satış anlamda çalışıyoruz. Eskişehir'i İnegöl ve Ankara'nın önüne geçmek için çalışacağız. Mobilya yeniden Türkiye'de 1 numara olacağız.”

Açılışa ETO üyeleri, bir çok sektörün temsilcileri katıldılar.

Editör: TE Bilişim