Bursa Hızlı Tren Hattı’nın tamamlanması ile birlikte Eskişehir, Gemlik ve Bandırma Limanlarına bağlanmış olacak. Projesi tamamlanan Hızlı Tren Hattını kullanacak olan yük trenleri 2 saatte Gemlik, 3 saatte de Bandırma Limanı’na ulaşacak.

Özellikle de sanayicilerin ve tüccarların merakla bekledikleri liman bağlantısı projesinde ilk adım atıldı. Projesi onaylanan Bandırma-Bursa- Ayazma ve Osmaneli Yüksek Hızlı Tren hattı ihaleye çıkıyor. Söz konusu hat ile Ankara, İzmir, İstanbul ve Bursa gibi metropollerin arasındaki ulaşımın kolaylaşması ve seyahat süresinin azaltılması hedefleniyor. TCDD’den yapılan açıklamada, “Bursa- Yenişehir Hızlı Tren Projesi’nin altyapı yapım ihalesi gerçekleşmiş olup yapım çalışmalarına başlandı. Projenin ilk adımı olarak Bursa- Yenişehir Hattı’nın devamı olan ve Yenişehir’i Ankara İstanbul Hızlı Tren Hattına bağlayacak Yenişehir Vezirhan/Bilecik kesimi için yapım ihalesine çıkılması planlanıyor” denildi. Eskişehir Gar Müdürlüğü ise söz konusu hat tamamlandığında Eskişehir’den yola çıkan bir yük treninin, yüksek hızlı tren hattını kullanarak Osmaneli’nden Bursa’ya ayrılacağını, oradan da Gemlik limanına geçeceğini belirtti. Yetkililer, Eskişehir’den aynı imkanlarla Bandırma Limanı’na da yük trenlerinin bağlantı kurabileceğini dile getirdi.

 

SEFER SAATLERİ DEĞİŞİYOR

Diğer taraftan Eskişehir Gar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Ankara İstanbul ve İstanbul Ankara Yüksek Hızlı Tren hatlarındaki sefer sayılarının, 1 Eylül 2015 tarihi itibari ile 5’ten 6’ya çıkarılacağı belirtildi. Açıklamada, “ 1Eylül’den itibaren Ankara’dan İstanbul’a 17.20’de, İstanbul’dan da Ankara’ya 17.15’te olmak üzere birer ek sefer konulacaktır. Bu ek seferler, tren sefer saatlerimizin de değişmesine neden olacaktır. Vatandaşlarımız sefer saatleri ile ilgili detaylı bilgiyi http://www.tcdd.gov.tr adresinden alabilirler” ifadesine yer verildi.

 

Editör: TE Bilişim