CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Güvenpark'tan İstanbul Maltepe'ye ''Adalet Yürüyüşü'' başlattı. Adalet yürüyüşüne CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, İl ve ilçe kadın koları, İl ve ilçe gençlik kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Eskişehirli CHP’li üyeler de katıldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yürüyüşe daha sonra katılacağı öğrenildi.

CHP, İstanbul milletvekillerinden Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara'dan İstanbul'a ''Adalet Yürüyüşü'' başlattı. Güvenpark'ta açıklama yapan Kılıçdaroğlu,  şunları söyledi:

“Artık yeter diyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal parti ile ilgisi yok. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür kutlu bir yürüyüştür. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede devlet olmaz barış olmaz huzur olmaz. Adalet adalet adalet... Bu soylu kavramın anlamını vermek zorundayız. Herkesin düşüncesine saygılıyız. Ama herkes ama herkes yargıyı yargının bağımsızlığını savunmak zorundadır. Bütün dünya duysun biz Türkiye'de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Kendi ülkemizde demokrasi özgürlük istiyoruz. Taşeron işçiler için memurlar için herkes için adalet istiyoruz.''

Editör: TE Bilişim