Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen,kış sezonunun başlaması ile birlikte sezon alışverişinin başlaması gerektiğini ancak piyasada durgunluk yaşandığını söyledi. İnsanların daha çok günlük gıda alışverişlerine harcama yaptığını söyleyen Şen, giyim ihtiyaçlarının ötelendiğini ifade etti.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle işlerin oldukça durgun bir hal aldığını söyleyen Şen, “Elektrik, su, doğalgaz, ulaşım gibi genel giderlere gelen zamlar geldi. Vatandaşlarımız bu giderleri karşılamak ve günlük gıda üzerinde zaruri olan alışverişlerini yapıyorlar. Giysi alışverişlerini öteleyerek, ellerinde olan giysilerle idare etmeye çalışıyorlar. Bu sebeple kış hazırlıkları ile ilgili beklediğimiz iş yoğunluğunu bu sene yaşayamadık. Bu da ister istemez esnafımızda durgunluk yaşanmasına neden oluyor” diye konuştu.

KÜÇÜK ESNAF ELDE ETTİĞİ KÂR ORANINI DÜŞÜRDÜ

Küçük esnafın kârlılık oranını düşürdüğünü söyleyen Başkan Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dövizdeki yükselişten, ekonomik durumdan kaynaklı olarak tüm fiyatlarda artış yaşandı. Ham madde, imalat giderleri arttı. Bu artış da bizim esnafımıza yansıdı. Esnafımızın da toptancıdan aldığı ürünlere zam geldi. Ama esnafımız kesinlikle bu durumu fırsata çevirmedi. Normalde bir üründen elde ettiği kâr oranını ürünlere koymadı. Yani mal alış ve satış arasındaki kârlılık makasını minimize ederek satışa sundular. Bunun yanı sıra enflasyonla mücadele için başlatılan yüzde 10’luk indirim kampanyasına bizim esnafımız da başladı.”

Editör: TE Bilişim