Estram da çalışan güvenlik görevlileri maaşlarını alamadıkları için mağdur olduklarını ifade ediyor. 

En son Mayıs ayının 26’sında maaşlarını alan Estram güvenlikçilerini maaşlarını alamadıkları için çok mağdur olduklarını ve son olarak Ağustos ayının 3 ünde 750-1000 tl arası yarım maaş yatırıldıklarını söyledi.

Çalıştıkları güvenlik şirketine giden çalışanlar, “Herkes topu birbirine atıyor. Şirket yetkilileri Estramın kendilerine olan borcunu ödemediği için çalışanların maaşlarını ödeyemediklerini söylüyorlar. Estram’a gidiyor, başka şeyler söylüyor. Ama doğru olan şey bizim mağdur olmamızdır” diye konuştular.

Herkesin aldıkları maaşa göre hareket ettiklerini, evli barklı bir çok güvenlik çalışanının olduğunu ifade eden bir Estram çalışanı, mağduriyetlerini anlatmadıkları çalmadıkları kapı kalmamış fakat iş iki şirket arasındaki alacak verecek yüzünden Estram güvenlikçileri zor günler geçiriyor. İçlerinde nafaka bile ödeyenler şuanda nafaka borçlarını ödeyemediği için hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya, olduğunu ifade etti.

 31 Temmuz da Estram’da 14 kontrol görevlisini işten çıkardığını da kaydeden güvenlikçiler hem maaşlarını alamıyorlar hem de işten çıkarılma korkusunu yaşıyorlar. Güvenlik çalışanları Büyükşehir Belediyesi’nin konuya ele atarak sorunun çözmesini istiyorlar.

Not: Fotoğraf arşivdir

Editör: TE Bilişim