Tepebaşı Belediyesi tarafından 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu ETİ kurucusu Firuz Kanatlı anısına gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında ETİ Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı duygusal bir konuşma yaptı.  Dedesi Ahmet Kanatlı, babası Firuz Kanatlı’yı anlatan ETİ Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, ETİ’nin doğuş hikayesinden bahsetti.

Dedesinin Yunanistan'dan göçtüğünü söyleyen Kanatlı, “Dedemin Gümülcine’de un fabrikası vardı. Un fabrikasını sattı. Dedem önce Adapazarı’na daha sonra Eskişehir’e geldi. O dönemler Porsuk Çayı taşıp şehri kapladığı için ilk olarak Yukarı mahalleye gidiyorlar. Mahalle sakinleri kabul etmiyor. Size başka bir yer verelim diyorlar. Bugünkü Kanatlı AVM’nin olduğu yere un fabrikası yapıyorlar” dedi.

BABAM ÇOK ZEKİ BİRİYDİ

Kanatlı babasından bahsederek, “Babam hayatı boyunca inovasyona inanan, herkesin yaptığı yapmak istemeyen bir insandı. Babam vefat edene kadar onu ziyaret eden belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve valilerimizle çok güzel sohbetleri olurdu. Sohbetlerden sonra bana derlerdi ki; hiç kimsenin soramayacağı soruları soraruyor, hiç eskimemiş beyni. Hayatının sonuna kadar çok açık, zeki ve çok genç fikirli bir insandı, babam” dedi.

ETİ’Yİ ESKİŞEHİR YAPTI

Kanatlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Oğullar çocukken babam her şeyi biliyor derlermiş. 17-30 arasında oğullar babamda her şeyi bilmiyor dermiş. Oğullar 30 yaşına geldiği zaman babam hiçbir şey bilmiyor derlermiş. Sonra 40-45 arası babam galiba bir şeyler biliyor dermiş. Ama 50-55 yaşına geldiği zaman babam keşke hayatta olsaydı da ona danışabilysedim dermiş. Ben şuanda bunu hissediyorum. Keşke burada olsaydı da ona danışabilseydim. Babamın söylediği bir söz vardı ETİ biz yapmadık. ETİ’yi Eskişehir yaptı. Babamın cenazesinde şunu anladık. ETİ, Kanatlı ailesinin malı değil. ETİ Eskişehir’in ETİ tüm Türkiye’nin malı.”

Editör: TE Bilişim