Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, askeri darbe girişimi hakkındaki basın açıklaması yaparak; “Eskişehir Ticaret Odası olarak bu kalkışma girişimini tanımadığımızı, devletimizin, demokrasimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.
Metin Güler'in açıklaması şöyle: "Devletimize ve millet egemenliğine karşı gerçekleştirilen bu darbe girişimini kınıyoruz. Çünkü hiçbir ülke darbelerle bir yere varamamış; hatta demokrasi, ekonomi, insan hakları ve sosyal politikalar bakımdan çok daha geriye gitmiştir. Ülkemiz bu olumsuz tabloyu 80’li yılların başında yaşamış, o dönemde yaşanan darbe ile adeta yerinde saymış, çok büyük bedeller ödemiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin iradesiyle seçilen hükümetimize karşı girişilen bu kalkışma girişimini reddediyoruz. Cumhuriyetimize, demokrasimize, halkımızın iradesine sahip çıkıyoruz. Eskişehir Ticaret Odası olarak bu kalkışma girişimini tanımadığımızı, devletimizin, demokrasimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz."
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim