Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk toplantısı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında gündemde yeralan 27 madde görüşüldü. Büyükerşen'in kardeşi Yener Büyükerşen’in eşi Nurhan Büyükerşen yaşamını yitirmesi üzerine CHP ve AK Parti meclis grup başkanvekilleri gündem dışı bir konuşma yaparak Büyükerşen'e ve ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündeminde yeralan ‘Frig Yaşam Köyü’ proje başvurusu için gerekli tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verildi. Hizmet içi Eğitim kuruluna 2 üyenin seçiminde Büyükerşen’in AK Parti’den de bir üye istemesi sonrası CHP Grubunun önerdiği iki isimden biri olan İbrahim Arslan geri çekildi.

Toplantının ilk maddesinde yer alan Hizmet içi Eğitim kuruluna üye seçimi yapıldı. Kurula CHP önce Uğur Tepe ve İbrahim Arslan’ın isimlerini belirtti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Ak Parti gurubundan isim istemesi sonrası CHP’li İbrahim Arslan geri çekildi yerine, AK Parti’den Hasan Tahsin Sürü seçildi.

Öte yandan BEBKA tarafından yürütülen 2019 yılı teknik destek programı kapsamında kurum adına ‘Enerji Yöneticisi Eğitimi, ‘İSO 50001 Enerji Yönetim sistemleri standardı eğitimi’ için teknik destek talebi ve ‘Frig Yaşam Köyü’ proje başvurusu için gerekli tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verildi.

27 maddeden 4’ü oy birliğiyle kabul edilirken 23 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Oturum 20 Haziran Perşembe günü yeniden toplanılmak üzere sonlandırıldı.

Editör: TE Bilişim