Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi yönetim kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler Bayramına, halkın haber alma hakkını savunan gazeteciler açısından her geçen yıl daha da kötüleşen koşullarda girildiğini vurguladı.

 Ülkemizde 1980'lerde başlayan, 1990'larda doruk noktasına ulaşan holding temelli medya sermayesini, önce ortak gören sonra güdümüne alan günün iktidarıyla karşı karşıya olduğu can yakıcı sorunların, medya patronlarıyla birlikte temel sorumlusu olduğu vurgulanan ÇGD Eskişehir Şubesi Yönetim kurulunun açıklaması şöyle:

“ İktidarını, gerçeklerin duyulmaması, algı yönetimi üzerine kurulan bu siyasi anlayış ve medya sermayesi, basını, halkın gündeminden uzaklaştırmıştır.

  Açık ve örtülü her türlü sansürün görülebildiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönem, basın özgürlüğü ile halkın haber alma hakkına yaşam alanının tanınmadığı; medyanın "havuz"la, "yandaş"la tanımlandığı bir dönem olarak tarihe not edilecektir. Ancak aynı yıllar, baskılara karşı gazetecilikten vazgeçmeyenleri tarihe silinmemek üzere yazacaktır.

Şu çok iyi bilinmelidir ki; basını özgür olmayan toplumların ne bugünü ne de geleceği güvendedir. Bu bağlamda basın özgürlüğü,  gazetecilerin besini toplumun oksijenidir. Gazeteciler ne kadar özgürse toplumda o kadar temiz hava soluyabilmektedir.

Bu günler, her ne kadar karanlıkta olsalar da bu tabloya neden olanların yüzüne ayna tutma günüdür. Tüm bu koşullar karşısında dahi meslek ilkelerinden ödün vermeksizin gerçek ve doğru haber yapan basın yayın organlarımızın ve başta tutuklu konumunda olmak üzere tüm meslektaşlarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler Bayramını’ kutluyoruz.”

Editör: TE Bilişim