Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri işbirliğiyle gerçekleştirdiği Atık Pil Toplama Kampanyası, 124 ilk ve ortaokulun katılımıyla gerçekleşti. Kampanyada en çok atık pil toplayan okullara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri işbirliğiyle gerçekleştirdiği Atık Pil Toplama Kampanyası Ödül Töreni ve Çevre Şenliği, Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda yapıldı. 124 ilk ve orta dereceli okulun katıldığı kampanyada Tepebaşı Bölgesinden Mithatpaşa İlkokulu 754 kilogram atık pil toplayarak birinci olurken Odunpazarı Bölgesinde ise 800 kilogram atık pil ile Osmangazi İlkokulu birinciliği aldı. 124 okulun katıldığı kampanyada beş ton atık pil toplandı.

Etkinliklerde ayrıca çevre ve geri dönüşüm ile ilgili stantlarda çocuklara çevre koruma bilincini aşılamaya yönelik bilgiler de verildi. Ödül törenin ardında ise Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler adlı oyunlarını sergilerken Büyükşehir Belediyesi Animasyon Ekibinin gösterileri de çocuklardan büyük ilgi gördü. Tepebaşı Belediyesi Eko Şov grubu da seslendirdikleri şarkılarla öğrencilerden büyük alkış aldılar.

 

 

Editör: TE Bilişim