AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, 19 Mayıs ile ilgili açıklama yaparak 19 Mayıs 1919’da milli mücadelenin ilk adımlarının atıldığını, Tüm halkımızın milli bütünlüğümüze kasteden düşmanlara karşı omuz omuza dayanışma içerisindeki birlik olduğu, kenetlendiği gün olduğunu söyledi.

Bu önemli günün gençlerimize ithaf edildiğini belirten milletvekili Salih Koca, “Gençlerimiz toplumumuzun en sağlam taşlarından biridir. Büyük medeniyetimizin büyük davasını gençlerimiz omuzlayacaklardır. Onlar yalnızca geleceği emanet edeceğimiz bireyler değil; bugünümüzün de teminatıdır” dedi.

Koca, gençlerin; düşünen, araştıran, sorgulayan, yaşadığı ülke ve dünyanın gelişimiyle ilgili, milli değerlerine sahip çıkan, ilk hamle gücünü geçmişinden öz kültüründen alan bir anlayışla hareket etmesini istedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca şunları söyledi:

“Gençlerimiz; Kalemleriyle, kağıtlarıyla, inanç ve umutlarıyla, temelleri atılmış olan 2023-2071 Türkiyesi’ni inşa edecek ve nesiller boyu bu ideale onlar sahip çıkacaklardır. Bu sebeple; ayağı geçmişte, gövdesi bugünde, aklı ise gelecekte olan bireyler olarak kendilerini yetiştirmenin sorumluluğunu her an hissetmelidirler.Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Milletvekili Koca, Soma’daki elim kazadan dolayı  yaralılarımıza acil şifa, vefat edenlere Allah’tan rahmet ve milletimize de başsağlığı dileklerimi iletti.

Editör: TE Bilişim