KESK’e bağlı Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, gezi direnişi sürecinde en çok kadınlar ve gençlerin ön saflarda yer aldığını belirterek “Siyasi iktidar kendilerinin yıllardır ‘sessiz çoğunluk’ dediği geniş halk kesimlerinin sokağa inmesi ve sesini yükseltmesiyle birlikte resmen büyük bir panik yaşamıştır” dedi.

İktidarın geleceğe yönelik olarak yaptığı tüm hesapların alt üst olduğunu ve ezberlerin bozulduğunu vurgulayan Demir, Başbakan’ın Gezi direnişi süresince davranış ve söylemleri ile topumu birbirine karşı kışkırttığını, gençlerin birer birer katledilmesine neden olduğunu öne sürdü.

Gezi direnişinde kaybedilen ‘can’ları bir kez daha saygıyla andıklarını belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, “Gezi direnişi sürecinde kaybettiğimiz Mehmet Ayvalıtaş’ın, Abdullah Cömert’in, Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün, Medeni Yıldırım’ın, Ahmet Atakan’ın, Hasan Ferit Gedik’in ve Berkin Elvan’ın katilinin, ‘talimatı ben verdim’ diyen zihniyet olduğu konusunda toplumun geniş bir kesiminde bir fikir birliği oluşmuş durumdadır” diye konuştu.

AKP hükümetinin 12 yıllık iktidarında tamamen sermaye lehine olan yasal değişiklikler yaptığını, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yağma, talan, yolsuzluk, rüşvet politikalarının açığa çıktığını öne süren Demir şunları söyledi:

“Soma’da kitlesel katliama ulaşarak bu ülkenin yoksul çocuklarını yerin yüzlerce metre altında ölüme gönderirken halkın payına yoksulluk, işsizlik ve sefalet koşullarında yaşamak düşmüştür.  Ülkenin tamamına yayılan eşit, özgür ve barış içinde bir Türkiye talebini 31 Mayıs’ta Gezi direnişinin 1. Yılında meydanlarda büyütüyoruz. 31 Mayıs saat 18.00’de Eskişehir’de Emek ve Demokrasi Güçleri ile Etipark toplanarak Espark’a yürüyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim