Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, yaz aylarında doğal bir olay olan mangal ve ateşin kendilerinin huzursuz ve tedirgin ettiğini belirterek Gürleyik Şelalesi'nde mangal ve ateş yakılmamasını istedi.

 Orman yangınlarında canlıların içinde yanarak can vermesinin dehşet verici olduğunu belirten Gürsoy "Empati yaparak kendimizi onların yerine koyalım, bunu düşünmek bile istemezsiniz değil mi" diye sordu?

Orman ve Su İşleri Bakanının yaptığı açıklamada yangınların çıkmasının nedeninin yüzde 87'nin insan kaynaklı olduğu vurguladığını hatırlatan Gürsoy şunları söyledi:

"Gürleyik Şelalesi'nde mangal, semaver ve ateş yakılmaması için geçen yıl yüzde 40 oranında başarılı olduk , şu anda yüzde 60'a çıktı. Doğamızı korumak için yüzde 100 başarılı olmak zorundayız. İlgili makamlardan destek bekliyoruz.

Gürleyik çayında Traking yapılmasını istemiyoruz. çünkü sucul canlılarımıza zarar verdiler ve çevreyi kirlettiler. Valiliğimiz ve Çevre ve Şehirçilik İl Müdürlüğümüzün bu konuyu dikkate alacaklarına inanıyoruz,"

Editör: TE Bilişim