Sendikal mücadele yaptığı gerekçesiyle çalıştığı özel hastaneden çıkarılan Dr. Muharrem Şenel’e Hacı Bektaşi Veli Derneği’nden destek geldi.

“İş, ekmek, emek mücadelesi amacıyla, kendisi ve sağlık çalışanlarının haklarını korumaya çalışırken; işinden, aşından olan ve ilimizden ayrılmak zorunda bırakılan Dr. Muharrem Şenel'in verdiği mücadeleyi anmak ve ona yapılanları kınıyoruz” diyen Eskişehir Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, “sürdüren Muharrem ŞENEL şehrimize sadece sağlık alanında değil Sosyal, Kültürel ve Siyasal olarak da hizmet etmiş ve her alanda önder olmaya gayret etmiştir.

Çalıştığı özel hastaneye gerek Eskişehir’de marka olan ismi ile, gerek tecrübe ve deneyimleri ile katkı sağlamıştır. Ancak hastaneye olan katkısı yadsınamaz olan doktorumuz sağlık çalışanlarının yasal haklarını savunmak amacı ile sürdürdüğü sendikal faaliyetlerden dolayı işten çıkarılmış olması kabul edilemez” şeklinde tepki verdi.

Meyve veren ağacın her zaman taşlandığını ifade eden Durur şunları söyledi:

“Ancak o ağacın bu topraklarda yetişen bir fidan olduğunu ve bu seviyede bir değer olmasının uzun yıllar aldığını unutmamak lazım. Muharrem ŞENEL gibi bir hekimimizin haksız yere işten çıkarılması meyvelerinden tüm halkımızın yararlandığı bir değerimizin daha kaybı ve şehrimizin daha da çoraklaşması anlamına gelmektedir.

Bizler Sivil toplum kuruluşları olarak hakkını ararken ezilmeye çalışılanların her zaman yanındayız. Sadece kendi hakkını savunup her dönemin adamı olmak yerine tüm çalışanların haklarını arama gayretinde olan canlara vefa borcumuz bulunmaktadır. Bu felsefeyle yetişmiş üyemiz, canımız, kanımız, kardeşimiz, doktorumuzun şimdilik bizden kopmasına neden olan bu hastaneyi kınıyor ezilen ve hak kaybına uğratılan çalışanları adına da protesto ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim