Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü için düzenleyecekleri yürüyüşe Eskişehirli tüm kadınları davet etti.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu adına konuşan, Eğitim Sen Eskişehir Şube eğitim sekreteri Özge Akgül Ayaz, Dominik Cumhuriyeti’ndeki faşist diktatör Trujillo’a karşı verdikleri büyük mücadele sonucu katledilen Mirabel Kardeşlerden anısına 1981’den beri “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak dünyanın her yerinde anılan bu günde; Eskişehirli kadınlar da omuz omuza alanlarda olacaklarını söyledi.

Kadınların her yeni güne yeni bir vahşet haberiyle uyandıklarını kaydeden Ayaz şunları söyledi:

“Kadınların boğazını sıkan el giderek daha acımasız oluyor. Kah Esenyurt’ta hakaretlere uğrayarak tazminatsız şekilde işten atılan Meya Kara’yı haklarını istemek için gittiği işyerinde darp eden patron oluyor boğazımızdaki el, kah Eskişehir’in en işlek caddelerinden birinde Atatürk Bulvarında, Ayşe Tuba Arslan’ı ağır yaralayan eski eş oluyor.

Bir taraftan, ‘Pamuk ipliğine bağlısınız’ sözünü her gün duymaktan bıktım diyen ve uğradığı mobbingi daha fazla kaldıramayıp hayatına son veren 25 yaşındaki Sözleşmeli Öğretmen Saadet Harmancı gösteriyor bize boğazımızdaki elleri. Diğer taraftan göçmen işçi Nadira’nın belgelerle sır olmaktan çıkmış ölümünün üstüne örtülmeye çalışılan örtü, Rabia Naz’ın ölümünün üstüne serilen sır perdesi gösteriyor o elleri.

Haklarımıza, yaşam umudumuza, onurumuza yapılan ağır saldırıları her gün yeniden ve yeniden üreten bu şiddet sarmalına mahkûm olmadığımızı biliyoruz. Yaşadığımız hiçbir acının münferit olmadığını, sistematik bir şekilde bedenimize saldırıldığını, emeğimizin sömürüldüğünü biliyoruz. Üzülmeye, ağlamaya, yılgınlığa düşmeye vaktimiz yok. Öfkeliyiz ve bu şiddet sarmalını kabul etmiyor, direniyoruz. Gücümüzü kadın dayanışmasından alıyoruz.

İşte bu yüzden bu sene de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’nde saat 18:30’da Espark AVM Bağlar Kapısında sözümüzü söylemek için toplanacağız.

‘Haklarımızdan vazgeçmiyoruz! Eşitliğin ve Özgürlüğün Dünyasını Kuracağız!’ demek için Eskişehirli tüm kadınları 25 Kasım akşamı yan yana olmaya davet ediyoruz. Yaşasın Kadın Dayanışması.”

Editör: TE Bilişim