Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ücretsiz taşımalara ilişkin bu kez de Özel Halk Otobüsçüleri'nin verdiği bilgilerce yapılan haberin içeriğini yalanladı. Belediyeden yapılan söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi: 


"Bugün, “yine bir basın organında”, 65 Yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz taşınması ile ilgili olarak 2 gündür devam eden tartışmaya, yeni bir boyut gelmiş, bu defa konu, başka bir algı ile, başka bir mecraya taşınmak istenmiştir. Konu ile ilgili açıklamız şöyle;
Halk Otobüsçüleri Odası’na dayandırılan habere göre, “Büyükşehir Belediyesi’nin 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınması ile ilgili olarak, Özel Halk otobüsçülerine, 1 Milyon 35 Bin 725 Tl değil, 998 Bin 250 Tl ödenmiş. Buna gerekçe olarak da, Halk Otobüsçüleri Odası’nın “ 121 Otobüs var. Her otobüs için aylık 750 TL verildi. 11 aylık ödeme yapıldı. “ açıklaması haberde yer alıyor.
Burada yaratılmak istenen algının ne olduğunun farkında olmakla birlikte, algı tartışmasına girmeden, bu “yanlış” bilgiyi düzeltelim.
Haber, yine doğruyu söylemiyor. Çünkü, aslında Büyükşehir Belediyesi’nin Özel Halk Otobüsçülerine ödediği miktar haberde söylendiği gibi, 998 Bin 250 TL değil, 959 Bin 375 TL’dir.
Devletin bu hizmet karşılığı olarak, Belediyemize, Özel Halk Otobüsçülerine dağıtılmak üzere gönderdiği miktar, 1 Milyon 35 Bin 725 TL olduğuna göre, aradaki para nerededir ?
Kamuoyuna açıklayalım;
Aradaki fark, isimleri bizde olan Özel Halk Otobüsçülerimizin bir kısmının akaryakıt temlikleri ve icra kesintilerinden kaynaklanmaktadır.
Yani;
Bir petrol şirketine 67.850,64 TL,
Bir diğer petrol şirketine 1.659,12 TL temlikler ödenmiş,
6840,24 TL de, icra kesintilerine, yine belediyemiz tarafından ödenmiştir.
İlkokul matematik bilgisiyle bile yapılabilecek bir toplama hesapla ortaya çıkacaktır ki, toplam miktar, 1 Milyon 35 Bin 725 TL’dir.
Tüm bu izahattan sonra, konunun “artık” anlaşılmış olacağını tahmin ediyoruz.
Anlaşılmamış hususlar için, basın organlarını ve kamuoyunu, bıkmadan, usanmadan aydınlatmaya devam edebileceğimizi belirtiriz."
 
 
 
Editör: TE Bilişim