Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bugün şunu gördük. Maç 90 dakikadır. Son 4 dakikada Eskişehirspor kümede kaldı bu yılın beklenmedi başarısını sağladı. Eskişehirsporluları kutluyorum. Evet maç 90 dakikadır Hamamyolu Projesi de bugün son 5 dakikada gerçekten güzel bir  proje olduğunu herkese kabul ettirdi. Başladığımız zaman eleştirenler bu böyle olmaz diyenler bugün buradaki güzelliği görünce projenin hakkını teslim etti. Ben bu projeyle ilgili çalışan bütün emekçileri, sanatçıları, teknik adamları, Odunpazarı Belediyesi çalışanlarını  ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

BİR İNANÇ PROJESİDİR

Başkan Kazım Kurt, projenin inanç projesi olduğunu ifade ederek, “Bu proje bir inanç projesidir. Bu proje karalılık projesidir. Tutarlılık projesidir. Bu proje değişimin projesidir. Artık Eskişehir, Avrupa kenti olmuştur. Avrupalı meydanlara, Avrupalı parklara kavuşması gerekir. Hamamyolu böyle bir projedir” diye konuştu.

ESKİ BAŞKANLARI UNUTMADI

“Bu proje aynı zamanda bir vefa projesidir” diyen Başkan Kurt, "Erdem, Selami Vardar, Sebahattin Günday, Hicri Sezer, Sezai Aksoy, Aydı Arat, Orhan Soydaş ve tabi ki Yılmaz Büyükerşen. Bunlar benim bilebildiğim Eskişehir’e bu alana hizmet ede geçmişteki belediye başkanlarımız Ayhan Boyer, İsmail Haşim Ateş ve Burhan Sakallı onlarda Odunpazarı Belediye Başkanı olarak Hamamyolu’na harç koyanlar hepsine teşekkür ediyorum. Eskişehirliler adına minnetlerimi, saygılarımı sunuyorum. Bu proje aynı zamanda bir vefa projesidir. Geçmiş başkanlarımızdan ölmüş olanlara rahmet diliyorum sağ olanlara da uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.  Kurt, “Biz hiçbir şeyden korkmadan, çekinmeden kendi güvenimizi ortaya koyarak bizim partimizden olmasa bile belediye başkanlarımızın adını parklara, halk merkezlerine vermekten korkmuyoruz. Onlara saygımızı her ortamda vurgulamaya çalışıyoruz. Şuanda içinde bulunduğumuz alan içinde bulunduğumuz meydan Sebahattin Günday Parkı’nın meydanıdır. Bunu hiçbir şekilde yüksünmeden kendisine minnetle bildirebiliyoruz” dedi.

GELECEK KÖPRÜSÜDÜR

Köprü eleştirilerine yanıt veren Kurt, “Bu proje Eskişehir’in Köprübaşı ile Odunpazarı’nı birleştiren bir projedir. Nasıl burada bizleri birleştirdiyse gelecekte de Eskişehir ekonomisini Eskişehir’in ticaretini canlandıracak bir alandır, mekandır. Burada yaşayacağımız güzellikler bizim geleceğimizi oluşturacak. Çok eleştirilen köprü bir sanat köprüsü olacak. Gelecek köprüsü olacak. Köprünün altında kurduğumuz kütüphane bütün gençlerimize, bütün çocuklarımıza umut aşılayacak. Laik, demokratik, parlamenter sistemin hayatta kalmasının teminatı olacak o köprü” diye konuştu.

ESKİŞEHİR BİR CUMHURİYET ŞEHRİDİR

Kurt son olarak ise, “Eskişehir bir cumhuriyet şehridir. Eskişehir bir demokrasi kentidir. Eskişehir insan haklarının e üste çıktığı bir kenttir. Ve bunu şimdiye kadar her seçimde her referandumda göstermiştir. Şimdi 24 Haziran’dan sonra da Eskişehir’de Türkiye’nin aydınlık geleceğine hizmet eden belediyeler olacaktır. Türkiye’nin aydınlık geleceğine koşan gençler olacaktır. Buna inancım tamdır. Sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz”

Konuşmanın ardından projeye vermiş oldukları katkılardan dolayı Odunpazarı Kent Konseyi ve Çalışma Grubunu temsilen Batuhan Eldem, Proje Mimarı Kerem Yazgın, Yüklenici firma adına Muhammet Hamidi’ye birer plaket verildi. Ayrıca eski başkanlardan Sebahattin Günday’ın kızı Ayla Erden’e bir plaket verildi. Daha sonra butona basılarak projenin açılışı gerçekleştirildi.

Hamamyolu Projesi açılışına CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer katıldı.

Editör: TE Bilişim