DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, Referandum sonucunda Evet çıkmasını değerlendirerek; hayır diyen yüzde 50’nin yok sayılmasının mümkün olmadığını söyledi.
Başaraner, “Sonuç ne olursa olsun devletin tüm olanaklarını arkasına alarak, valilerin, kaymakamların çalıştığı, TV ekranlarının hayır çalışması yapanlara kapatıldığı, yazılı basının ve kamuoyu araştırma şirketlerinin manipülasyonlarla halkı yönlendirdiği bir propaganda süreci yetmezmiş gibi deyim yerindeyse maçın 90. Dakikasında kural değiştiren YSK marifetiyle halkın sandık iradesi gasp edilmiştir” diye konuştu. Galip geldiğini düşünen AKP iktidarının 15 yıllık döneminin en zayıf sürecine girdiğini öne süren, Suat Başaraner, “AKP’nin bunu başarı hanesine yazması ve yüzde 50’yi yok sayması mümkün değildir. Buradan hareketle referandum sürecinde, farklı bakış açıları ile hayır çalışması yapmış olan tüm emek ve demokrasi güçlerine düşen iktidarın bu davranışına karşı birlikte hareket etmektir” dedi.
Mücadeleye devam
DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, tüm olumsuz koşullara rağmen iki aya yakın bir süre sokakta gecesini gündüzüne katarak, hayır çalışması yapan herkese, DİSK’in tüm üyelerine teşekkür etti. Başaraner, koşullar ne olursa olsun yılmadan mücadeleye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. 
 
Editör: TE Bilişim