Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur Okmeydanı Cem Evi bahçesinde Cenaze için gelen Uğur  Kurt’un öldürülmesi nedeniyle bir açıklama yaptı.

 Uğur Kurt’un bir ibadethane olan cem evinde kör kurşuna kurban gitmesinin   bir kez daha derinden yaraladığını kaydeden Durur,  cinayetin faillerinin en kısa zamanda bulunmasını isteyen Durur , “Hiçbir özür kaybettiğimiz canı yerine getirmeyecektir.  Ancak yine de yetkililerden   konu ile ilgili özür açıklamaları da beklenmektedir. 

Dün bizim için kutsal mekan olan Cem evlerine  gaz bombaları atıldığını gördük. Yaşadığımız bu  olaylar maalesef bazı kesimlerin Cem evlerini ibadethane olarak görmediklerini ve bizlere saygı duymadıklarını gösteriyor. Sebebi kaza olarak bile açıklanacak olsa da gerçek olan silah kullanılması ve bu silahtan çıkan kurşun ile bir canımızı kaybetmiş olmamızdır.

Kolluk kuvvetlerinin toplumsal olaylara yaklaşımlarında daha insani yollar kullanmaları için daha kaç canımızı kaybetmemiz gerekiyor. İstanbul gibi bir  şehrin göbeğinde havaya ateş açan zanlıların da daha fazla canımıza kıymadan, silah kullanma merakından biran önce vaz geçmelerini gerekiyor.  

Uğur Kurt  canımız Devlet tarafından  her ne kadar hala yasal statüde görülmüyor olsa da bir ibadethane olan Cem Evi bahçesinde ve hiçbir eylem yada olay ile ilgisi olmadan öldürülmüştür. Bir yakınının cenazesi için Cem Evine giden canımızın bugün aynı Cem Evinden  kendi cenazesi kaldırılacaktır. Kabul edilmesi çok zor olan bu cinayetin zanlılarının bir an önce bulunmasını, alacağı cezalar ile adalete olan inancımızın zedelenmemesini ve bu cinayetin  son  kıyım olmasını diliyoruz.  

Son olarak Uğur Kurt’a Allah’tan rahmet geride kalan yakınlarına sabır diliyoruz. Alevi vatandaşlarımızın da sağduyulu davranıp herhangi bir provokasyona müsaade etmemelerini bekliyoruz”dedi.

 

Editör: TE Bilişim