Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKENT ) Yediler Parkı’nda 27 sene önce Azerbaycan Karabağ Hocalı Kentinde çoluk-çocuk, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden 613 insanın katledilmesinin yıl dönümü nedeniyle sergi açtı.

Dernek başkanı Gürol Yer, yaptığı açıklamada, bilenlere, bilmeyenlere, duyanlara, duymayanlara bu soykırımımı anlatmak, gündeme gelmesini istemeyenlere inat duyurmak ve hatırlatmak için bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

27 yıl önce açılan yaranın hala kanamaya devam ettiğini belirten Yer, “O gün orada işlenen soykırımın hesabı açık duruyor, sorumluları hakkında hiçbir şey yapılmadı, uluslar arası arenada bu soykırımla ilgili hiçbir adım atılması sağlanmış değildir. Dahası kardeş Azerbaycan’ımızın tescilli toprağı Karabağ hala Ermeni işgali altında bulunmaktadır” dedi.

Hocalı soykırımı yapıldıktan sonra değişmeyen bir kaderi daha olduğunu belirten ESKENT başkanı Gürol Yer şunları söyledi:

“Türk'ün kaderi; bugün dünya coğrafyasının değişik yerlerinde adı Türk benliği Müslüman olan kardeşlerimiz zulüm, baskı ve katliamlara maruz kalmakta çile çekmeyi yaşamaktalar ve kendilerine uzanacak kardeş elini beslemektedirler.

Türkistan kan ağlamakta emperyalist Çin mezalimi altında inlemektedir. Kerkük ve civarında yaşayan Türkmen kardeşlerimiz batı emperyalizminin kuklalarının baskısı altında direnmeye çalışmaktadır. Her türlü hesaba rağmen bir Türk hesabı mutlaka olmalıdır. Geçmişin bize yüklediği ağır sorumluluk ve köklerimize karşı olan mesuliyetimiz bizi ayakta durmaya mücadele etmeye mecbur bırakmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet yad ediyorum ve diyorum ki: Ne Amerika, Ne Rusya, Ne Çin, her şey Türk için Türklük için diyorum.”

Editör: TE Bilişim