Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) 22. Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Neşet Ertoy ve Serpil Karaer’in yarıştığı kurulda açılış konuşmasını mevcut Başkan S. İlker Özokçu yaptı. Konuşmasına Oda’nın kuruluş süreci ve başkan olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak başlayan Özokçu, adaylardan Serpil Karaer’in adaylığı ile ilgili sitemli konuştu.

SANDIKTA SİZ NE YAPACAĞINIZI BİLİRSİNİZ
İki adayın olmasını eleştiren Özokçu şöyle konuştu: “Şimdi söyleyeceklerim kesinlikle eleştiri anlamında değil. Biz bu mesleğe başladığımızda, oda üyemiz 290 civarındaydı. Bugün gelinen noktada 865 üyeye ulaştık. Mesela 2008’de 765 üyemizden 400’e yakını genel kurula geldi. Yine 2013’deki kurulda 789 üyemiz vardı, 412 kişi sandığa geldi. Yani bunlar sorun edilecek şeyler değil. Yani tek liste olunca bu işler böyle oluyor. Ama bugün iki aday var, peki doldurduk mu 300 kişiyi soruyorum size. Sayın Serpil Karaer, 4 yıl saymanlık, 6 yıl oda sekreterliği yaptı. Ha onun için bir geleneği de yıktık biz. Bir kurulda görev alan başka kurulda görev alamıyordu. Arkadaşlar 16 yılın 15 yılı bizimle beraberdiniz, beraberlerdi. Bu takdiri size bırakıyorum, ben hiçbir şey demiyorum. Kararı siz vereceksiniz. Gittikçe duygusallaşıyorum, bazı şeyleri hazmedemiyorum. Genel kurur kararını size bırakıyorum. Sandıkta siz ne yapacağınızı bilirsiniz.”
Özokçu’nun eleştirisinden sonra konuşma yapan adaylardan Neşet Ertoy, 12. Olağan Genel Kurul’un hayırlı olmasını dileyerek, “Burada yeni projeler üretilecek. Ekibimize bu konuda güveniyorum. Eğer üyelerimiz de bu görevi takdir eder, bize verirlerse bundan sonraki süreçte en iyisini yapmaya çalışacağımızdan emin olmaları gerekiyor.  Bu konuda üyelerimizin desteğini bekliyoruz. Bu açıdan bugün yoğun katılımın olmasını da bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Diğer adaylardan Serpil Karaer, seçilmeleri durumunda Mesleki Eğitim, Denetim Ve Mevzuat Komisyonu, Ücret Tespit Komisyonu, Kadın Üyeler Komisyonu, Gençlik Komisyonu, Haksız Rekabetle Mücadele Komisyonu gibi komisyonlar kuracaklarını ve olanları daha etkin hale getireceklerini dile getirdi. Karaer, şöyle devam etti: “Mesleğin etik değerlerine bağlı, birlikte üreten ve birlikte paylaşan, şeffaflığı ve denetimi savunan, mesleğimizin toplumsal etkinliği ve saygınlığını arttırabilmek için çıktığımız bu yolda desteklerinizle hep birlikte yürümek istiyoruz.”
 
Editör: TE Bilişim