Filistin’de katliam yapan İsrail’e yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. Camilerde öğle namazına müteakip kılınan ‘Gıyabinde cenaze namazı’ sonrası açıklamalar yaparak İsrail kınandı.

Çarşı Cami’inde öğle namazının ardından kılınan gıyabında cenazesi namazı sonrası Anadolu Gençlik Derneği başkanı Muhammet Mücahit Demiralp, ırkçı emperyalizmin mübarek günleri yine kana buladığını, işgalci İsrail’in yine Filistin’de katliam yaptığını söyledi.

50’den fazla şehit ve 2 binin üzerinde yaralı olduğunu belirten Demiralp, “Seçildiği günden beri aynen önceki ABD başkanları gibi dünyanın baş belası olan Trump küstahlıklarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kudüs sokaklarına Arapça, İngilizce, İbranice ‘ABD Büyükelçiliği’ levhaları asılmıştı. Katil ABD ve İşgalci İsrail bu sözde bağımsızlığın 70. Yılını Müslüman kanı dökerek kutlama kararı almıştır. Şimdi bu şeytani kararın gereğini yapıyorlar” dedi.

İsrail’in meşru bir devlet  olmadığını , bu coğrafyanın doğal bir üyesi olmadığını vurgulayan AGD Başkanı Demiralp şunları söyledi:

“ABD ile stratejik müttefik olanların İsrail düşmanlığı tiyatrodur. İsrail’le her türlü anlaşmayı yapanların İsrail düşmanlığı tiyatrodur. Aklı başında olan hiçbir insan İsrail’den insanlık beklemez. Siyonist İsrail ile barış ve adalet  kelimelerinin yan yana gelmesi mümkün değildir.

Bizim sözümüz, sitemimiz, serzenişimiz, kendi geleceklerini İsrail’le iyi ilişki kurmakta gören herkesedir. İsrail bu topraklarda olduğu müddetçe bu coğrafyaya barış gelmeyecektir. İsrail bir terör örgütüdür. Bu terör örgütünün arkasında Birleşmiş Milletler vardır, ABD vardır, NATO vardır. Topraklarında ABD askeri bulunduran İslam ülkelerinin hiçbir İsrail’den hesap sormaya muktedir değildir. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri, ABD’nin ve İsrail’in peşinden gitmekten vazgeçin. Herkes biliyor, herkes şahit ki, telefon diplomasisiyle, lanet okumayla, kınamayla zulüm bitmiyor. İsrail yaptırımdan anlar, güçten anlar. Allah yırtıp İsrail ile yapılmış anlaşmaları. Korkmayın, Allah aşkına cesur olun.”

                                                                                                                    

                                                                                                                    

Editör: TE Bilişim