Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ESKİ) Orhangazi Mahallesi Ömür Mevkii İçme Suyu Arıtma Tesislerinde 6 milyon TL lira harcanarak yenilenen Eğitim Tesislerini basın mensuplarına gezdirdi.

Laboratuvar ve Çağrı Merkezi’nin gezildiği tesiste yetkililer çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölgedeki en gelişmiş laboratuvarın Eskişehir’de olduğunu aktaran yetkililer, “Halk sağlığının yapmış olduğu bütün parametreleri biz burada yapabiliyoruz. Porsuk Baraj gölü havzasının çok geniş olması ve endüstriyel bir yerden su almamızdan dolayı karşılaştığımız  bazı problemlerimiz var. Gelen suyu korumak adına yapmamız gereken arazi çalışmalarımız ve analizlerimiz gerekiyordu. Burada onları da yapabiliyoruz. Gelen suyun kalitesini ayrı denetliyoruz. Tükettiğimiz suyun kalitesini de ayrı denetliyoruz” dediler. Yetkililer ayrıca siyanür incelemesi yaptıklarını belirttiler. Yetkililer ayrıca Kütahya Belediyesi’nin atık sularını akıttığı bir havzadan içme suyu elde ettiklerini ve ham suda gerekli incelemeleri yaptıklarını söylediler.

Çağrı Merkezi’ndeki yetkililer ise 18 personel ile hizmet verdiklerini, haziran ayında 23 bine yakın çağrının cevaplandırıldığını, 2017 yılında 300 bin üzerinde çağrı aldıklarını ifadelerinde bulundular.

Editör: TE Bilişim