KA-DER( Kadın Adayları Destekleme Derneği) Eskişehir Şubesi üyeleri  Ağusutos ayında 22 kadının öldürülmesine karşı çığlık attıklarını ifade etti.

Adalar’da basın açıklaması yapan KADER Şube Başkanı Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, erkeklerin öldürmeye devam ettiklerini belirterek Ağustos ayında 22 kadının öldürüldüğünü, 9 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildiğini ve 55 kadına şiddet uygulandığını söyledi.

Ülkemizdeki erkek egemen toplum düzeni ve aile mahremiyeti maskesi düşünüldüğünde gerçek rakamların derlenen rakamların çok üstünde olduğunu vurgulayan Köşgeroğlu, “Kadınlara yönelik şiddet eylemlerinin kaygı verici bir biçimde hızla artmasına rağmen devlet kurumlarının yeterince önlem alamadığı, mağdurları koruyamadığı açıktır” dedi.

Ülkemizde kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığını anımsatan KADER Şube Başkanı Prof. Nedime Köşgeroğlu şunları söyledi:

“Tüm kadın cinayetleri, ceza yasasındaki en ağır ceza ile cezalandırılmalı, kadın cinayetlerinde her türlü haksız tahrik ve iyi hal indirimi kaldırılmalıdır. Bakanlığın adı ve işlevi değiştirilmeli, Bakanlık ve tüm yerel yönetim kademelerinde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleriyle ilgili düzenli istatistiki verilerin toplanması ve yayımlanması sağlanmalıdır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli bütçe ayrılmalı, yeter sayıda kadın sığınakları kurulmalı ve kadın örgütleri ile dayanışmalı olarak yürütülmelidir. Kadın istihdamın arttırılması, kadın işçilerin çalışma koşulları ve ücretlerinin iyileştirilmesi. Medyada kadına yönelik şiddeti, cinayetleri meşru gösteren tüm haber ve yorumlar etkin şekilde cezalandırılmalıdır. Kadına yönelik şiddeti etkili şekilde soruşturmayan, cezasızlık politikası izleyen kolluk, savcılık ve yargıçlık makamlarında görev yapan kamu personelinin görevlerinden uzaklaştırılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim