Tepebaşı Belediye Meclisi’nin kadın meclis üyeleri Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy ve Nazan Erşahin yakalarına 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verildiği gün” yazılı kart asarak günün önemine dikkat çekti. 

Tepebaşı Belediye Meclisi’nin Aralık ayı son toplantısını Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş yönetti. Toplantı başlamadan önce 14-21 Ekim tarihinde Litvanya’da yapılan 36. Dünya Bilek Şampiyonasında sol kolda dünya şampiyonu olan Evren Serhat Arslan’a ve 27-30 Kasım tarihleri arasında 2. Uluslararası Türkish Open Şampiyonasında 66 ülkeden 1400 sporcu arasında freestyle kategorisinde 1. Olan Gülsena Karakuyulu’ya ödül verildi

Kadınlara Seçme ve Seçime Hakkı’nın 80. Yıldönümü nedeniyle  CHP’li meclis üyesi Abdulkadir Adar, AKP’li meclis üyesi Mustafa Önder ve Aydoğmuş birer konuşma yaptı. 

Tepebaşı Belediye Meclisi Jale Nur Süllü yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"80 yıl süresince bugüne kadar bu konuda Türkiye’de yapılan seçimlere katılan kadınların sayısı seçimlerin sonucundan belli. Hep kaybettik hala da kaybetmeye devam ediyoruz. Dilek ve temenni de kalmış bulunuyoruz. Bence biz üzerimize düşen görevi burada yapıp daha gayretli olabilirsek daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. Toplumun yarısını oluşturan kadınların layık olduğu yerler değil de, olmaları gereken yerlerde olmaları taraftarıyım. Daha fazla kadın meclis üyeleriyle çalışmayı arzu ediyorum.”

Daha sonra Mecliste gündeme gelen ve muhtarların belediyeye başvurması halinde muhtarlık hizmet binalarında kullanılmakta olan doğalgaz, su, elektrik, internet ve telefon hizmetlerinin 300 TL’ye kadar olan bedellerinin 31.12.2015 tarihine kadar her ay belediye bütçesinden ödenmesini içeren madde oy birliği ile kabul edildi.

 

Editör: TE Bilişim