Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi adayı Hatice Kılıç tarafından organize edilen Köy Dernekleri Kadın Kolları Kadınlar Günü kutlamasına katıldı. Çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı’na yeni dönemde açacakları 100 kreşle kadınların daha özgür ve mutlu olacağını söyledi. Başkan Kurt, ‘Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı’ için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Etkinlikte kadınlar adına konuşan Hatice Kılıç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemini anlattı. Kadına yönelik baskının, şiddetin; tacizin ve tecavüzün her geçen gün arttığına dikkat çeken Kılıç, kadınların bu kötü gidişata artık yeter demesi gerektiğini söyledi. Kılıç, kadınların gücünü gösterme gününün geldiğini vurguladı.

“KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE DUYARLI BİR BÜTÇELEME YAPTIK”

Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere değindi. Bu seçimlerde kadınların kullanacağı oyun çok önemli olduğunu belirten Başkan Kurt, “Sizlerden yardım ve destek istiyoruz. Eğer elimizden tutarsanız, eğer bizimle bu yolda birlikte yürürseniz kazanamayacağımız hiçbir seçim yok” dedi. 5 yıl boyunca Odunpazarı Belediyesi’nde kadın erkek eşitliğine duyarlı bir bütçeleme yaptıklarını söyleyen Başkan Kazım Kurt, Türkiye’deki çok az sayıda belediyenin yaptığı bir işi yaptıklarını vurguladı. Hayata geçirdikleri projelerde kadınlar ne fayda sağlayacak diyerek 5 yılı geçirdiklerini belirten Başkan Kurt, 5 yıl boyunca “Çocukları ve kadınları mutlu olan bir Odunpazarı” için çalıştıklarını ifade etti.

“KREŞE GİTMEK HER ÇOCUĞUN HAKKIDIR”

Çocukları ve kadınları mutlu değilse Odunpazarı’nda hiç kimsenin mutluluğunun önemli olmadığını dile getiren Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde önümüzde ki 5 yıl içinde 100 tane Kreş açacaklarının altını çizdi. “Kreşe gitmek her çocuğun hakkıdır” diyen Başkan Kazım

Kurt, her çocuğun kreşe gitme hakkını savunduklarını belirtti. “Kim ne derse desin bazıları dalga geçiyor, 100 kreş olur mu? Olacak ve biz yapacağız. Bu kreşler Eskişehirli kadınlarımızın hakkıdır. Kadınlarımızın özgürleşebilmesi, kadınlarımızın haklarını savunabilmesi için böyle bir

hizmet şart. Çalışmayan kadınlarımızın çocukları da kreşlerimize gitsin.  Çocukları kreşe servisler değil, annesi, babası ellerinden tutup götürsün” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Devlet mahalledeki okulları kapatıyor. Kampüs okullar açıyor. Servislerle çocuklarınızı götürüyorsunuz ekstra masraflar daha yüklüyor. Öyle olmaz en iyi hizmet en yakın yerden alınan hizmettir. Onun için biz 100 kreşi açacağız ve bütün kadınlarımızın kendisine zaman ayırmasını sağlayacağız. Kadınların, sosyalleşmesini sağlayacağız. Her mahalleye bir halk merkezi yapacağız. Bu halk merkezlerinde kadınların hem hakları savunulacak hem kadınlara hakları öğretilecek hem de değişik meslekleri öğrenebilme imkânları yaratılacak. 5 yıl da 12 tane Halk Merkezi yaptık, yeni dönemde bütün mahallelerde yapmayı hedefliyoruz. Kadınlarımızın hakkını ödeme şansımız yok, onlarla birlikte yürüyerek yeni 5 yılı tamamlayacağız. Yeni dönemde bizimle birlikte yürümeye var mısınız?  Yeni dönemde her türlü yeniliği birlikte gerçekleştirmeye var mısınız? Ben sizleri halk merkezlerimize davet ediyorum. Halk merkezlerimiz Halk Evi mantığıyla çalışan yerler. Halk merkezlerine sahip çıkalım. Kadınlarımızla birlikte Eskişehir’de büyük bir kadın meclisi oluşturalım. Bundan sonra Odunpazarı Belediyesi’nde yapılacak her işte kadın erkek eşitliğini biz dikkate alacağız sizde bizi takip edin. Birlikte bu işi gerçekleştiririz. Odunpazarı güzel, ama birlikte olursak daha güzel.”

Editör: TE Bilişim