Açıklama ile ilgili belgelere galeriden ulaşabilirsiniz

Anadolu Üniversitesi son günlerde Genel Sekreter Çetin Kaya’nın oğlunun durdurulamaz yükselişine neden olduğu iddiaları çalkalanıyor. Haberimiz üzerine Kaya yazılı bir açıklama gönderdi. Kaya’nın açıklaması şöyle; ““Anadolu Üniversitesi Bu haber ile çalkalanıyor” haber başlığının içeriği ile ilgili açıklama metni:

Söz konusu toplam 9 adet Sözleşmeli Bilişim Personeli ilanımız 15 gün süre ile basında Web sayfamızda aralıksız duyuruldu ve Türkiye’nin birçok ilinden başvuru alındı. İlan askıda kaldığı sürece başvuru şartlarına herhangi bir itiraz gelmedi. Alacağımız 9 adet Bilişim Personeli için en yüksek KPSS ve Yabancı Dil puanına sahip 10 katı aday yani 90 kişi açıklanabilirdi. (Sonsuz aday başvurabilirdi.)

Söz konusu adaylar nitelikli personel olduğu için maalesef yeterli sayıda müracaat alamıyoruz. 9 kadro için üniversite içinden veya dışından 21 başvuru olmuştur.

Alacağımız 9 kişinin açılımı ise; 7 Yazılım Mühendisi, 1 Sistem Mühendisi, 1 Ağ Mühendisi. Size sadece Ağ Mühendisi için başvuran 2 aday bildirilmiştir.

Sözleşmeli Bilişim Personeli belli bir süreye bağlı olarak çalışmaktadır. İlan edilen başvuru şartları herhangi bir adayı değil bu alanda çalışanların tümünü kapsayacak şekilde ilan edilmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere kişiye özel bir ilan asla söz konusu değildir.

Bu açıklamalar ışığında Araştırma Görevlisi kadrosu akademik bir kadro olup, akademik kariyer yapma imkânı sağlamaktadır.

Oysa, Sözleşmeli Bilişim Personelinde ise, sözleşme belli dönemler için yıllık yapılmaktadır.

Bu itibarla herhangi bir adaya mahsus yükselme şansı hiçbir şekilde sağlamamaktadır.

19.07.2018 tarihli EsGazetesinde yer alan haberde lehine imkân sağlandığı iddia edilen bir adayın durumunun yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda değerlendirilmesini şahsınız ve haberi yapanın takdirlerine sunuyorum.

Ayrıca 9 Sözleşmeli Bilişim Personeli için 21 başvuru yapılmıştır. Bu 21 başvurunun KPSS ve Yabancı Dil Puanı sıralamalarına göre listesi oluşturulmuş ve ilan edilmiştir. Bu sıralamada KPSS ve Yabancı Dil puanı dışında hiçbir veri kullanılmamıştır.

Haberinizde yer alan sadece 1 Ağ Mühendisliği ile ilgili başvuran 2 adayın ismi yer almış, listenin tamamı yer almamıştır.

Bilişim personeli ile ilgili tüm işlemler aleni (açık seçik olarak) yapılmış olup, hiçbir gizlilik veya özel bir kişi için ilana çıkılmamıştır. Bu husus tarafınıza gönderilen ilanda açıkça görülecektir”

 

Editör: TE Bilişim