Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt Gündoğdu Mahallesi sakinleri ile buluştu.
Gündoğdu Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kurt, halkın beklentilerini dinledi.
Başkan Kurt konuşmasında; Gündoğdu Bölgesi için yayınlanan bakanlar kurulu kararı olduğunu, bakanlıktan yetkiyi devir aldıkları takdirde proje hazırlama konusunda belediyenin gerekli çalışmaları yürütebileceğini söyledi. 
Başkan Kurt, "2013 yılının Nisan Ayında resmi gazetede yayınlanan bir bakanlar kurulu kararı var.  Bu karara göre 27,2 hektar alan yani 274 dönümlük alan afet riskli alan olarak ilan edildi. O tarihten bu yana çivi çakamıyorsunuz, tamir edemiyorsunuz, tadilat yapamıyor, inşaat ruhsatı alamıyorsunuz. Bu alan felç oldu. Biz göreve geleli 6 ay oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bir hareket yok. Öyle olunca ne yapalım diye, sizlerle değerlendirelim istedik" dedi. 
Başkan Kurt, Bu bölge 22 Nisan 2013 tarihinden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın emrinde olduğunu söyledi. Bakanlıktan yetki devir alındığı takdirde plan hazırlama konusunda kendilerinin de yetki alabileceğini ifade eden Başkan Kurt, sizlerin desteğini bekliyoruz, eğer sizler başlayın derseniz bakanlığa gideceğiz. Bakanlıktan yetkiyi alabilirsek projeyi büyütürüz. Önümüzde cenaze var. Şu anda cenazeyi kaldırmamız lazım. Uzlaşma olmazsa o işe giremeyiz. Kayıpları en aza indirecek bir hesaplama yapıyoruz. 1060 konutun yarısından fazlası imza toplarsa bu işe başlarız" dedi. 
Gündoğdu mahalle sakinleri Başkan Kurt’a güvendiğini söyleyerek, gereken imzaları en kısa zamanda toplayacaklarını belirtti. Vatandaşlar, "Mahallemizle belediyenin ilgilenmesi bizim için daha iyi olacak. En azından bir muhatap bulacağız. Bu konuda sizlere güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim