Odunpazarı Belediyesi öğrenciler için tatil ayında eğlenerek öğrenmelerini sağlayacak bir proje geliştirdi.

 Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, Odunpazarı bölgesinde eğitimlerini sürdüren 1  ile 8’inci sınıf öğrencileri için yaz döneminde eğlenerek öğrenmelerini sağlayacak “Odunpazarı’nın Geleceği Eğitimle Kurulacak” projesinin tanıtım toplantısını Ada Restaurant’da gerçekleştirdi. Toplantıya Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları Erdal Caferoğlu, Saffet Çelen, daire müdürleri ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldı.

İnternet ortamı üzerinde binlerce sorunun, sesli kitabın yer aldığı  proje hakkında bilgi veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Odunpazarı’nda çocuklar ve kadınlar için mutlu Odunpazarı sloganı ile yola çıktık. İlk önemli icraatımızın çocuklar için olmasını istedik. Tatilde zamanlarını iyi değerlendirmelerini sağlayacak bir proje geliştirdik. Temel amaç eğitim. Bu projede öğretmenler öğrencilerini de denetleyebilecek. Kullanıcılar hazırlanan  kartın üzerindeki şifreyi kullanarak  internet sitesine giriş yapabilecekler. 1-5’inci sınıflar için 73 sesli hikaye kitabı, 1-8’inci sınıflar için 212 kitap olacak. 50 bin soru olacak. Öğretmenlerde öğrencilerini denetleyebilecek, uyarılarda bulunabilecek”diye konuştu.

HEDEF 30 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK

Proje sorumlusu Arif Anbar da projenin çalışmasıyla ilgili bilgiler verdi. Hedefin Odunpazarı bölgesinde 30 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu kaydeden Anbar,  sisteme girişi sağlayacak kartların belediyeye müracaat edilerek ve eğitim kolunda hizmet veren sendikalar ile dernekler aracılığı ile yapılacağını kaydetti. Anbar şöyle konuştu: “Temin edilecek kartlarda odunpazariegitim.org sitesine girişi sağlayacak şifreler olacak. Sistemde binlerce sorunun yanı sıra sesli ve yazılı kitaplar 59 kişilik uzman ekip tarafından hazırlandı. Biz bu sistemi dışarıdan hizmet alımı ile gerçekleştirdik. Bir yıl boyunca öğrenciler içeriği yenilecek sistemden yararlanabilecek. Öğretmenler öğrencilerini takip edebilecek, gerekli uyarıları ve yardımları internet üzerinden sağlayabilecek. Veli, öğretmen ve öğrenciler için rehberlik hizmeti sağlayan bilgilerde yer alacak”diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim