CHP’li Usluer Eskişehir’de Demokratik kitle örgütleri ile bir araya gelerek hem şehrin sorunlarını hem de ülkenin içinde bulunduğu siyasi ortamı değerlendirdi.

Eskişehir’de demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Demokrasi için Dayanışma platformu ile bir araya gelen CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer platform üyelerini dinledi. Eskişehir özelinde OHAL süreci ve süreç içinde yaşanan olumsuzluklar hakkında bilgi alan Usluer, Eskişehir’in bir demokrasi şehri olarak Türkiye’ye örnek olduğunu ve buradaki bu olumlu havayı bozmaya yönelik gerçekleşecek her türlü adımı boşa çıkarmak gerektiğini dile getirdi. Şehrin dinamikleri ile oynandığı ve artık antidemokratik uygulamaların uygulandığı bir şehir olmaya doğru gidildiğini ifade eden platform üyeleri basın açıklaması metinlerine kadar müdahale edildiği bilgisini paylaştılar. OHAL uygulamaları konusunda hükumetin çifte standart uyguladığını söyleyen platform üyeleri 15 Temmuz eylemleri için izin bile alınmadığı bilgisine ulaştıklarını ifade ettiler. 10 Ekim gibi tüm dünyanın kınadığı bir katliamın anmasını yapmak için bile zorluk çektiklerini bu anmaya katılanların da antidemokratik uygulamalarla ilginç cezalarla karışı karşıya bırakıldıklarını ifade eden platform üyeleri Usluer’i verilen cezalar hakkında bilgilendirdi.

BİZİM BEN OLMA GİBİ BİR LÜKSÜMÜZÜN OLMADIĞI BİR SÜREÇTEYİZ

Usluer, platformun bir arada olmasının önemine vurgu yaparak şunları kaydetti: “ Şimdi söyleyeceklerimi bir CHP Milletvekili olarak değil ülkesini seven ve OHAL ile yönetilen bir ülkede, Antidemokratik uygulamalara maruz kalan, adalet arayan bir vatandaş olduğumu bilerek dinleyin. Bizim ben olma gibi bir lüksümüzün olmadığı bir süreçteyiz. Bu birliktelik bu anlamda çok önemli. Derdimiz demokrasi, derdimiz adalet derdimiz haksız hukuksuz bu gidişe dur demek. Hepimiz aynı acıyı çekiyoruz bu yüzden daha çok yan yana durmalıyız. Birlikte olduğumuzda neler yapabileceğimizi 16 Nisan’da gördük. Onlara da gösterdik. OHAL’de seçime gittiler, bunu tarihlerine yazmaktan utanmadılar ama yine de yenemediler. Bu bilinçle hem Eskişehir özelinde hem de ülke genelinde dayanışmayı sürdüreceğiz. Biz bu şehrin milletvekilleri olarak diğer iki yol arkadaşımı da katarak söylüyorum, sizlerin yanındayız. Aslında sizler bizlerin yanındasınız. Siz olmayınca biz diye bir şey olmaz. Önümüzdeki süreci iyi organize edip OHAL’in sonlandırılması için daha güçlü bir mücadele sergilemek gerekecek.”

GEREKİRSE KENDİMİZİ SİPER EDECEĞİZ YİNE DE YAPTIRMAYACAĞIZ!

Toplantının bir diğer konusu ise Eskişehir’in Alpu ilçesinde yapılması planlanan termik santraldi. Bu konuda kentin büyük bir kesiminin hem fikir olduğunu ve bu termik santralin yapılmasını kesinlikle istemediklerini belirten platform üyeleri Usluer’e konu hakkında planladıkları eylem planlarını açıkladılar. Usluer konuyla yakından ilgilendiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere bütün belediye başkanlarının da bu santrale kesin ve net bir biçimde karşı olduğunu ifade ederek, “ Bu santralin bir zehir santrali olduğunu bugün sokakta 8 yaşındaki çocuğa sorsanız bilir. Hala bu korkunç uygulamayı savunanları hayretle izliyorum. Eskişehir’in her bir ilçesini markalaştıracak iktidar milletvekillerine sormak gerek, zehir salarak mı ilçelerimizi marka yapacaksınız? Bu konuyla ilgili mecliste de çalışmalar yapıyoruz. Fakat orada bildiğiniz gibi çoğunluğu tahakkümü var. Bu büyük sorun için yan yana mücadele edeceğiz! Bu termik santral bu şehre dert getirir, hastalık getirir bu yüzden gerekirse kendimizi siper edeceğiz yine de yaptırmayacağız!” dedi.

Editör: TE Bilişim