Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu, 4-10 Ocak Veremle Savaş Haftası sebebiyle Verem Savaş Dispanseri ve Verem Savaş Derneğini ziyaret etti.

Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Şenay Subaşı ve grup üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyarette, verem (tüberküloz) hastalığı ve tedavi yöntemleri hususunda bilgiler alındı. Verem Savaş Dispanseri ziyaretinde doktorları ve sağlık personelini çalışmalarından dolayı kutladıklarını aktaran Subaşı “Tüberküloz, yok oldu sanılıyor ancak hala var olduğu ve tedavi süresi çok önemli. Hekimlerimiz de bu konuda yoğun çalışmalar içindeler. Ancak dispanserin fiziki durumlarının çok iyi olmadığını gördük. Umarım yetkililer kısa süre içerisinde bu konu ile ilgili biz çözüm bulabilirler.”dedi. Verem Savaş Derneğini de ziyaret ettiklerini aktaran Subaşı “Derneğin 100 civarında üyesi olduğunu, gönüllüler ile birçok çalışma yaptıklarını öğrendik. Bu hastalıkla yaşayan insanların dernek ile ilişkide bulunmasında fayda olacağına inanıyoruz“  şeklinde konuştu.

Dispanser ve dernek yetkilileri de konuya karşı duyarlılıkları ve nazik ziyaretleri için Eskişehir Kent Konseyi üyelerine teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim