Siyaset bilimci, gazeteci, öğretim üyesi ve Kültür ve Turizmin eski bakanlarından Prof. Dr. Ahmet Kışla’nın ölüm yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman, Ahmet Taner Kışlalı’nın ölümsüz olduğunu söyledi.

Kışlalı’nın 21 Ekim 1999’da Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucunda kaybedildiğini vurgulayan ADD Şube Başkanı Kerman, “Ahmet Taner Kışlalı, tıpkı Muammer Aksoy gibi, Bahriye Üçok gibi ADD kurucusu olmuş, genel başkan yardımcılığı ve yöneticilik yapmıştı. Türkiye’nin laik demokratik yapısının değiştirilmesi, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmesini isteyen karanlık güçler tarafından alçakça bir saldırı sonucu öldürülen Kışlalı Kültür Bakanı olarak ülkemize sayısız hizmetler vermişti” dedi.

Kışlalı’nın bütün çalışmalarında perdeyi araladığını, karanlık güçlerin açık olan amacını ifşa ettiğini vurgulayan Kerman şunları söyledi.

“Atatürk düşmanlığı ve gerisindeki çağdışı zihniyeti bıkıp usanmadan anlatmış, binlerce öğrenci yetiştirmişti. Karanlık güçler ve işbirlikçileri, Türkiye düşmanları laik Cumhuriyet düşmanları üniter bağımsız devlet düşmanları Kışlalı’nın bedenini  bombalarken asıl hedefleri laik demokratik Cumhuriyetimiz olmuştur.

Yaşadığımız dönemde, Türkiye’nin çıkış yolu, Atatürk’ün gösterdiği yolda yürümek aydınlanma devrimlerine sahip çıkmak, laik demokratik Cumhuriyeti korumaktır. Emperyalizme karşı her alanda bağımsızlığı korumaktır. Atatürk Devrimi için, demokrasi ve özgürlükler için Cumhuriyetin temel nitelikleri için yaşamlarını hiçe sayan tüm devrim şehitlerini ve Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı saygı ile anıyoruz.”

Editör: TE Bilişim