Türk Kızılayı Eskişehir şubesi, Tepebaşı bölgesinde anaokulu inşaatına başlıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Kızılay Şube Başkanı Yüksel Girgin, “Türk Kızılayı İstanbul şubesinin başlattığı anaokulu projesi meyvelerini vermeye başladı. Görüşmelerim sonucu biz de Tepebaşı ilçesinde bulunan Kardeşler Ortaokulu bahçesine 3 derslikli anaokulunu şehrimize kazandırıyoruz” dedi.

Anaokulu inşaatının önümüzdeki hafta başlayacağını söyleyen Girgin, “Anaokulumuz Türk bayrağının simgeleri olan ay ve yıldızı esas alan mimarı bir yapıda inşa edilecek. 350 metrekare kapalı, 110 metrekare açık alana kurulacak olan Türk Kızılayı Anaokulunda çocukların gelişimi için tüm eğitim ve oyun birimleri tam kapasiteye sahip olacak” diye konuştu.

Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumda özellikle yardımlaşmayı, afeti, ilk yardımı bilen sosyal sorumluluk sahibi bireyler yetiştirilmesi gerçekten artık anaokullarından belki anne karnından başlaması gereken bir eğitim faaliyeti. İnşallah bizler de bu okulların bahçelerinde Kızılay çadırımızı minyatür de olsa kuracağız. Çocuklarımıza ilk yardım çantalarını vereceğiz.”

Editör: TE Bilişim